Iako su tržnice pune svježeg i sočnog voća, ako vam treba brzinska doza slatkog, dopušteno je malo "varati". Sve što vam treba je domaći kompot ili kupovni - u limenci. Imate li domaći, prebacite ga u plastičnu vrećicu, zatvorite i zamrznite. Limenku je dovoljno samo staviti na led i zaboraviti na nju preko noći.

Birajte voće koje nema koštice ili sjemenke, a imajte na umu da će ono koje je u rjeđem soku biti sličnije graniti nego sorbetu, s kristalićima leda.

Imate li više vremena, poigrajte se s domaćim voćem, očistite ga i smrznite pa iskoristite za sorbet. Šljive, marelice, ananas, smokve… sve je dopušteno. Sorbet možete dodatno "zakomplicirati" žlicom mirisnog likera poput primjerice amaretta ili ruma, dodati cimet ili vaniliju. Volite li ljuto, sorbet prelijte pikantnim sirupom.

Sastojci za brzinski sorbet:

1 limenka kompota

Priprema:

1. Limenku stavite u zamrzivač na 12 sati.

2. Izvadite limenku, otvorite je i stavite je na jednu do tri minute u vruću vodu kako biste mogli izvaditi sadržaj.

3. Voće stavite u vrećicu, nju zatvorite i lupite koji put batom ili prijeđite valjkom. Prema potrebi nožem ili kuhinjskim škarama usitnite voće na manje komade pa izmiksajte. Za to će vam trebati bolji štapni, ili pak obični mikser. Poslužite i prema želji, ukrasite. 

Savjet: Želite li da sorbet bude čvršći, prebacite ga u zamrzivač i ostavite sat-dva.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju