Topla pikantnost koju daju ljute paprike idealna je u kombinaciji sa sladoledom od čokolade, ali i vanilije. Lagano žarenje koje gasi hladna poslastica fantastičan je doživljaj. Još ako imate kakav hrskavi dodatak, poput čokoladnih mrvica ili usitnjenih orašastih plodova, guštanje je zagarantirano.

U trendu Faširanci od mljevenog mesa i tikvica Puni okusa Faširanci od mljevenog mesa i tikvica: Toliko su sočni da ćete ih htjeti jesti cijelo ljeto Hrvatska ima divno more Teške su riječi pale Razlozi zbog kojih se turisti ne vraćaju kod nas na more: "Hrvati su postali jako neljubazni u zadnjih 10 godina" Plaža Čavića Luka Crni biser Divlja i predivna: Skrivena plaža na Korčuli koja će vas očarati svim nijansama plave

Sirup će zahvaljujući paprici dobiti koraljnu boju, ali želite li da bude efektno crven možete se poigrati šumskim voćem ili jestivom bojom.

Sastojci za ljuti sirup za sladoled:

300 g šećera
300 g vode
1 ljuta paprika

Priprema:

1. Rastopite šećer u vodi na laganoj vatri pa ostavite neka ključa desetak minuta dok ne dobijete ljepljivi sirup. Nemojte ga miješati.

2. Maknite sirup s vatre pa ubacite što sitnije nasjeckanu papriku bez sjemenki. Protresite posudu, ali bez miješanja.

3. Kad se ohladi, sirup promiješajte i ulijte u čistu staklenku. Ako se stvrdne, staklenku stavite u toplu vodu i pričekajte da ponovno postane tekuć.