Topla pikantnost koju daju ljute paprike idealna je u kombinaciji sa sladoledom od čokolade, ali i vanilije. Lagano žarenje koje gasi hladna poslastica fantastičan je doživljaj. Još ako imate kakav hrskavi dodatak, poput čokoladnih mrvica ili usitnjenih orašastih plodova, guštanje je zagarantirano.

U trendu Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili" Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima

Sirup će zahvaljujući paprici dobiti koraljnu boju, ali želite li da bude efektno crven možete se poigrati šumskim voćem ili jestivom bojom.

Sastojci za ljuti sirup za sladoled:

300 g šećera
300 g vode
1 ljuta paprika

Priprema:

1. Rastopite šećer u vodi na laganoj vatri pa ostavite neka ključa desetak minuta dok ne dobijete ljepljivi sirup. Nemojte ga miješati.

2. Maknite sirup s vatre pa ubacite što sitnije nasjeckanu papriku bez sjemenki. Protresite posudu, ali bez miješanja.

3. Kad se ohladi, sirup promiješajte i ulijte u čistu staklenku. Ako se stvrdne, staklenku stavite u toplu vodu i pričekajte da ponovno postane tekuć.