Topla pikantnost koju daju ljute paprike idealna je u kombinaciji sa sladoledom od čokolade, ali i vanilije. Lagano žarenje koje gasi hladna poslastica fantastičan je doživljaj. Još ako imate kakav hrskavi dodatak, poput čokoladnih mrvica ili usitnjenih orašastih plodova, guštanje je zagarantirano.

U trendu Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Kuća za odmor na Cresu, Airbnb - 6 Pogled s terase je vau! 60 eura na noć: Mala kuća na Cresu za one koji na odmoru žude za mirom i tišinom Prodaja nekih vrsta iznutrica u SAD-u je zabranjene Od 1971. godine U Hrvatskoj se ovaj komad mesa može kupiti u bilo kojoj mesnici, a u SAD-u je prodaja zabranjena zakonom

Sirup će zahvaljujući paprici dobiti koraljnu boju, ali želite li da bude efektno crven možete se poigrati šumskim voćem ili jestivom bojom.

Sastojci za ljuti sirup za sladoled:

300 g šećera
300 g vode
1 ljuta paprika

Priprema:

1. Rastopite šećer u vodi na laganoj vatri pa ostavite neka ključa desetak minuta dok ne dobijete ljepljivi sirup. Nemojte ga miješati.

2. Maknite sirup s vatre pa ubacite što sitnije nasjeckanu papriku bez sjemenki. Protresite posudu, ali bez miješanja.

3. Kad se ohladi, sirup promiješajte i ulijte u čistu staklenku. Ako se stvrdne, staklenku stavite u toplu vodu i pričekajte da ponovno postane tekuć.