Topla pikantnost koju daju ljute paprike idealna je u kombinaciji sa sladoledom od čokolade, ali i vanilije. Lagano žarenje koje gasi hladna poslastica fantastičan je doživljaj. Još ako imate kakav hrskavi dodatak, poput čokoladnih mrvica ili usitnjenih orašastih plodova, guštanje je zagarantirano.
Sirup će zahvaljujući paprici dobiti koraljnu boju, ali želite li da bude efektno crven možete se poigrati šumskim voćem ili jestivom bojom.
Sastojci za ljuti sirup za sladoled:
300 g šećera
300 g vode
1 ljuta paprika
Priprema:
1. Rastopite šećer u vodi na laganoj vatri pa ostavite neka ključa desetak minuta dok ne dobijete ljepljivi sirup. Nemojte ga miješati.
2. Maknite sirup s vatre pa ubacite što sitnije nasjeckanu papriku bez sjemenki. Protresite posudu, ali bez miješanja.
3. Kad se ohladi, sirup promiješajte i ulijte u čistu staklenku. Ako se stvrdne, staklenku stavite u toplu vodu i pričekajte da ponovno postane tekuć.