Na Airbnb-u može se naći uistinu zanimljiv smještaj – sve od minijaturnih sobica za samce do grandioznih srednjevjekovnih dvoraca. Unatoč tome, ljubitelje neobičnih smještajnih kapaciteta svejedno je iznenadila ponuda u Boiseu u američkoj saveznoj državi Idaho.

Na jednom ranču osvanula je soba za najam u obliku – krumpira. Neobičan objekt teži šest tona, dug je 8,5 metara, širok je 3,6 metara, a visok 3,5 metara. Iznajmljuje se po cijeni od 200 američkih dolara za noć, odnosno oko 1330 kuna.

I da, potražnja je velika, a cijeli mjesec svibanj već je popunjen.

Unutrašnjost monuntalnog krumpira Unutrašnjost monuntalnog krumpira (Foto: Airbnb)

“Krumpir” je opremljen bračnim krevetom, minijaturnom dnevnom sobom i kupaonicom s toaletom, a namijenjen je za ugodan boravak dviju odraslih osoba. Napravljen je još 2012. godine kao jedan od vidova promocije za najpopularniju prehrambenu kulturu u Idahu.

Monumentalni je krumpir zahvaljujući Idaho Potato Commissionu proputovao cijelu Ameriku, a prošle godine je otkupljen, preuređen i stavljen na ponudu na Airbnb-u.

Kako izgleda unutrašnjost ovog neobičnog krumpira, pogledajte u našoj fotogaleriji.

Pogledajte i:

Drvena kućica za punjenje baterija usred Medvednice do koje vozi i ZET-ov autobus Drvena kućica Tilia, Planina Gornja - 8 Drvena kućica Tilia, Planina Gornja - 4 Drvena kućica Tilia, Planina Gornja - 3 +4 Drvena kućica Tilia, Planina Gornja - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju