Slavni chef Gordon Ramsay nikad nije imao dlake na jeziku, pa ni krio neslaganje ili prijezir prema pojedinim restoranima ili jelima. Otvoreno je priznao da nikad ne bi jeo u avionu, a ne podržava ni pripremu nekih jela, poput pizze s ananasom. Zaključio je i kako je u britanskim restoranima odzvonilo Wellingtonu (biftek u lisnatom tijestu), ljepljivom pudingu od karamele, te upozorio kako se bliži kraj i pjenicama u slanim jelima.

U svojem restoranu Ramsay priprema pjenicu od ananasa koju poslužuje na carpacciu, ali tvrdi kako se radi o desertnoj pjeni, a ne ne nečemu što, kako kaže,  "nalikuje toksičnom otpadu", kao što to zna biti slučaj sa slanim izvedbama.

> Gordon Ramsay: "To je najgori dan za odlazak u restoran"

Wagyu govedina je također na njegovu popisu jela s kojima bi trebalo smanjiti doživljaj. Nebrojeno je mnogo restorana koji na meniju imaju fini komad mesa japanskog goveda.

"To je posebno meso koje se mora tretirati s poštovanjem. Gdje god da se okreneš, imaš je**ne wagyu mesne okruglice. Ostavite to meso na miru, dajte mu vremena da odleži. Dopustite mu da bude posebno“, kaže Gordon koji ima ponešto reći i o ulju tartufa koje je s vremenom postalo superpopularno.

"Kuhari moraju ostaviti na miru ulje tartufa jer ga ne koriste primjereno. Dodaju ga u količinama kao i svako drugo ulje, ali ono je jako aromatično i treba ga dodavati u kapljicama.", kaže Ramsay. S maslinovim ili bučinim uljem dopušteno je "odvrnuti pipu", ali i s njima treba zadržati mjeru.      

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju