Napredak tehnologije još jednom je pokazao kako olakšati život. Naime, Kevin O'Donnell, biznismen, ali i inovator iz Chicaga izradio je Modobag, kufer ne samo kojeg nećete morati vući za sobom, već ćete se na njemu moći voziti!

Kufer dimenzija 55 x 35 x 22 cm, bit će itekako izdržljiv te bi teoretski mogao voziti osobu težine do 260 kilograma. Ovu električnu divotu pokreće električni motor snage 150 vata, a nakon jednog punjenja, trebali bi se moći voziti čak 9,6 kilometara uz maksimalnu brzinu 13 kilometara na sat. Uza sve to, baterija se jako brzi puni, pa tako 80 posto kapaciteta baterije napunite za 15-ak minuta. Ne zvuči uopće loše, ha?

Na kritike kako ovim ljude čini samo ljenijima, O' Donnell odgovara kako mu je cilj putnicima skratiti vrijeme i učiniti ih efikasnijima. Vožnja se kontrolira pomoću gasa i ručne kočnice, a zbilja nije poznato je li za ovaj kofer potrebno imati vozačku dozvolu.

Naravno, ima i 'dodatnu opremu', u koju spadaju nezaobilazni USB portovi, tako da dok se vozite, možete fino puniti laptop, mobitel, tablet ili što vam je već potrebno. Kufer već sad možete naručiti putem Indiegogo portala, a stići će vam u siječnju sljedeće godine, dakle, za otprilike tri mjeseca.

I naravno, pitanje svih pitanja, koliko to sve skupa košta? Pa ono što je sigurno jest, da kufer nije jeftin, pa ćete za njega izdvojiti 1095 američkih dolara, ili našom valutom rečeno, oko 7 tisuća kuna.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju