Već tjedan dana uživamo u božićnoj atmosferi glavnog grada. I dok nam lampice svijetle put, a pogled vuku šareni prigodni ukrasi i štandovi s raznolikom ponudom, u nos ulaze primamljivi mirisi specijaliteta koji nas vuku na sve strane.

Na Fuliranju u Tomićevoj ulici prošlog tjedna mogli smo uživati u vrhunskim jelima Dalmatinskog trija, a poseban program nastavlja se i dalje. Od danas do srijede specijalitete priprema Dino Galvagno, a na njegovom meniju naći će se bijeli žganci kosane slanine, saft od pilećih želudaca i pašta fažol. Krajem tjedna pridružit će Marin Medak i Andrej Barbijeri sa svojim specijalitetima te Ante Pižić, koji će predstaviti čuveni skradinski rižot, koji je oduševio i bez teksta ostavio čak i nemilosrdnog gastro-kritičara svjetskog glasa, Anthonyja Bourdaina.

Odlična ponuda klope neizostavan je dio i Fuliranja u Kurelčevoj ulici, a da to stvarno tako bude, tu su Submarin Burger, Gyoza Bar gdje možete kušati azijska jela, Rougemarin , Wurst bar, Alpenhause gdje se mogu kušati fine germ knedle, tu su i specijaliteti Berlina poput Currywursta i Bratwursta sa zeljem, Bubble bar gdje možete kušati mini kobase i pršut pečen u kruhu, Curry Bowl i jela sa Sri Lanke, palačikarnica Dora, Wine bar, AZtec bar gdje možete kušati burritose i toplu čokoladu s čilijem, dok gulaschsuppe možete kušati na kućici pod nazivom Program i još puno toga.

U ulici, po prvi put u klasteru najboljih srednjodalmatinskih restorana i konoba, pod nazivom Vrata Kornata, skupila se ekipa iz Bobe, Fešte, Opata i Fabre, koji neće ostaviti ravnodušne ni najzahtjevnija nepca svojim brudetom od morskog psa i drugim specijalitetima. Tu je i istarski restoran Vodnjanka iz Vodnjana, a njihovi specijaliteti, poput bakalara i istarske fritaje nose novu dimenziju u ulicu.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju