Pripremite se za najfiniji filmski festival – Food Film Festival Zagreb sponsored by Coca-Cola, koji se ove godine održava treći put i koji vas vodi na nezaboravnu filmsko gastronomsku avanturu. Od 8. do 17. rujna, tijekom 10 dana u najljepšem zagrebačkom parku Zrinjevcu uživat ćemo u filmskom pikniku pod zvijezdama te okusima i mirisima nekih od najkreativnijih zagrebačkih restorana, bistroa, slastičarnica i vinoteka.

Food Film Festival Zagreb već dvije godine izaziva veliko oduševljenje brojnih turista i domaćih posjetitelja. Zagrebački Central Park tako će uskoro ugostiti stotine dekica na livadi s kojih će se moći uživati u odličnim foodie-filmovima.Ove godine su na rasporedu filmovi Oluja na tanjuru, Tost, Osnivač, Potpuni stranci, Sushi na meksički način, Mravi na škampu, Babettina gozba, Vatel i Teatar života koji će se emitirati svaku večer od 20:30.

Osim filmova najveća zanimljivost ovog festivala svakako je hrana, i to jako fina hrana odličnih i nekih od ponajboljih domaćih ugostitelja.

Svi posjetitelji moći će uživati u najfinijim street-delicijama poput trgane patke, burgera od goveđih obraza, trgane svinje, punjenih paprika, janjećih ražnjića, soparnika, quesadilla s raznim punjenjima, pilećih empanada, guacamola, austrijskih kobasica, janjećih mazalica, raznih burgera, zapečenih štrukli, bučnice, domaćeg pohanog piceka, raznih ficleka – ramsteka, pilećih i svinjskih, čevapčića, uštipaka s kajmakom, buritta, tortilla, wokova, tjestenina, ali i onim slatkim poput poffertjes nizozemskih minipalačinki te raznim kolačima, tortama, sladoledima, palačinkama koje će pripremati El Toro street bar, Lari i Penati, Duck, Grašo grill, Klub ljubitelja janjetine, Wurst bar, Plac, Pani, Brko&Brko, Laganini, Stara Preša, Kućica, Kuća pršuta, Volim kvart, Zepter, slasticama Cukeraja, Amelieja, Poffertjesa, Milkya, Lokuma i Timea, piću s kućica A most unusual gin garden, Rakijarnica i Vintesa te otkriti što je aplikacija Foodex.Osim nezaboravne hrane i ukusnih zalogaja koji se tope u ustima te prekrasnih i zabavnih filmova, Food Film Festival pripremio je zabavni program koji će zelenu oazu u centru grada ispuniti dodatnim mirisima i okusima, ali i glazbom i plesom te nastupom raznih bendova.Tako nas svakodnevno u popodnevnim satima čekaju kulinarske radionice nekih od najboljih domaćih chefova i gastronoma poput Priske Thuring, Veljka Barbierija, Maria Mihelja, Marina Medaka, Marine Gaši, Pere Savanovića, Christiana Misirače i Renea Bakalovića, Melkiora Bašića, Zlatka Marinovića, Hrvoja Kroflina, Mladena Rožanića (Roxanicha), Lade Osredečki, Matije Nikolića, Igora Tomljenovića, Gorana Brnčića, Ante Božikova i Vjeke Bašića, Vesne Miletić i Stephena Breslina…, a koji će u Zepterovuposuđu uz Kauflandove namirnice i začine Kotanyi pripremati razne specijalitete koji će se dijeliti gostima festivala.

Za sve dodatne informacije i detaljan program filmova, radionica i raspored kućica posjetite Facebook ili web-stranicu festivala.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju