U najljepšem zagrebačkom parku Zrinjevac od 11. do 20. rujna odražat će se prvi Food Film Festival Zagreb. U deset dana trajanja festivala moći ćete uživati u mirisima, okusima i zalogajima zagrebačkih restorana, bistroa, vinoteka i slastičarnica.

Lari&Penati, Apetit City, Hole in one pub, Pod zidom, Pauza, WOK by Matija, Binimoto, Yellow submarine, Amore, Umami, Torte i to, Cukeraj, Amelie, Vinoteka Bornstain, Vinolicious i Rakijarnica samo su neki od atraktivnih izlagača koji će svakodnevno tijekom deset dana toga festivala predstavljati svoj gastrokoncept i uveseljavati brojne turiste i domaće posjetitelje svojim delicijama.

Festival je zamišljen kao spoj dviju umjetnosti, a posjetiteljima jamči nezaboravno iskustvo uz veliki piknik na travi.

Na Food Film Festivalu Zagreb u poslijepodnevnim satima održavat će se zanimljive otvorene kulinarske i vinske radionice ponajboljih hrvatskih chefova i gastronoma. Tako ćete moći sudjelovati u radionicama sushija, ukrašavanja torti, mediteranske kuhinje, stare zagrebačke kuhinje te u radionicama o začinima, pripreme wokova i slow fooda.

Večeri su rezervirane za besplatne projekcije najboljih foodie filmova kao što su Čokolada, Le Chef, Indijski začin na francuski način, Julie&Julia, Chef i Haute cousine.

 

„Imperativ je doživjeti Zagreb u svoj svojoj punoći, sljubiti filmsku umjetnost s gastrorapsodijom, uživati u čarobnmej rujanskom ozračju staroga europskog grada Zagreba“ – rekla  je direktorica FFFZ-a Suzy Josipović Redžepagić i dodala: „Što želimo? Zabavu! Minglanje, druženje, trenutke, atmosferu, smijeh, doživljaj, uživanje u okusima, mirisima, filmovima, glazbi... Sve ono što trebaju Zagrepčani, turisti te moderan i urban grad kao što je Zagreb danas. Dođite, čekamo vas!“

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju