Ova salata idealno je jelo za sve one kojima se ne da kuhati tijekom ljetnih mjeseci, ali i dalje žele uživati u finom obroku punom bjelančevinama. Brzo se sprema, a još brže jede.

Može se poslužiti samostalno, ili kao prilog drugim jelima.

Sastojci za šest osoba:

480 ml vode
185 grama kvinoje
60 grama svježeg špinata
1 veliki krastavac
4 rajčice
2 zrela avokada
1 limun
4 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja
sol i papar po želji

Priprema:
1. U srednje velikom loncu zagrijte vodu koju ste prethodno malo posolili. Pustite da zavrije.

2. Dodajte kvinoju, pokrijte i pustite da se kuha na laganoj temperaturi oko 15 minuta, odnosno dok kvinoja ne upije svu vodu.

3. Prebacite kvinoju u staklenu zdjelu i stavite na hlađenje u hladnjak na oko pola sata.

4. Kvinoju pomiješajte s nasjeckanim svježim špinatom, krastavcima, rajčicom i avokadom.

5. Salatu začinite solju, paprom, maslinovim uljem i svježe iscijeđenim limunovim sokom. Dobar tek!

U videu Tastyja pogledajte kako se priprema ova proteinska salata od koje "astu mišići".

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju