1. Galette sa šparogama, pršutom i sirom

Ovi paketići od tijesta sa šparogama, pršutom i sirom ukras su stolu koji će vam biti žao pojesti, no nećete im moći odoljeti. Priprema tijesta vrlo je jednostavna: potrebno vam je samo brašno, maslac, ledena voda i sol. U omiljene sastojke poput šparoga i cherry rajčica kratko popržite na tavi i poslažite na mješavinu jaja i vrhnja za kuhanje s kojom ste napunili paketiće i sve posipajte ribanim sirom. Ispecite ih i gotove ukrasite mekim Dobro pršutom

Poigrajte se s namirnicama po želji poput ove verzije francuske pite sa slaninom i lukom.

2. Otmjena kajgana s hrskavom buđolom

Jaja kao zvijezde svakog uskrsnog stola ovaj put mogu postati malo zanimljivija. Sasvim priprosto jelo poput kajgane, ako se pripremi i posluži na određen način može izgledati otmjeno.

Kajgana s hrskavom buđolom Kajgana s hrskavom buđolom (Foto: StockFood)

Narežite ukoso šparoge na kolutiće i propržite ih na malo maslaca te im dodajte razmućena jaja. Konstantno miješajte kako bi vam kajgana ispala što kremastija. Ukrasite šnitom ili dvije prepržene hrskave Dobro buđole.

3. Teleći medaljoni zagrljeni pancetom

Teleće ili svinjeći medaljoni u zagrljaju Dobro pancete prolaze kod svakog ljubitelja mesa, ali potrudite se napraviti ih u slasne male zalogajčiće ukrašene omiljenim prilogom - nekoliko šparoga i šarenim paprom.  Medaljone obgrlite pancetom, pričvrstite je po potrebi čačkalicom i kratko propržite na tavi.

Svinjeći medaljoni s pancetom Svinjeći medaljoni s pancetom (Foto: Thinkstock/Gulilver)

Masnoća pancete dat će posebnu sočnost. Ne pretjerujte s komadima mesa, ali ni s prilogom, i jelo će odmah izgledati otmjenije.

4. Krumpiri s pancetom i timjanom

Ličke pole i Dobro panceta spoj su koji oduševljava jednostavnošću, ali i okusom. Za ovo jelo inspirirali smo se fotografijom food blogerice Sandre Rončević s tekstom koji potpisujemo: ''Jer je sa slaninom sve slasnije. I masnije. A krumpiri dobiju drugu dimenziju. Ne da je DOBRO, odlično je!''

5. Ražnjići s mladim lukom, gljivama i piletinom u rolanoj panceti

Otmjeni ražnjići s piletinom uz nezaobilazno povrće proljeća – mladi luk, imaju malo više pripreme no njhovo slaganje bit će gotovo u trenu i neće vam biti žao što ste uložili malo više truda.

Pileća prsa očišćena od kože marinirajte u čili papričici, soja umaku i smeđem šećeru. Sve skupa stavite u duboki pleh, pokrijte folijom i stavite peći u pećnicu. Kad se ispeče, ohladite. Shiitake gljive očistite, odrežite peteljku i klobuk pa narežite na trake širine otprilike 1 centimetar. Prepecite na tavi na malo maslinovog ulja i posolite po vlastitom odabiru. Pečena pileća prsa narežite na šire trake, odnosno prilagodite ih veličini narezanih gljiva. Umotajte ih u rolanu Dobro pancetu i kratko zapecite na tavi. U međuvremenu operite mladi luk i narežite ga na komade iste duljine kao i gljive.

Ražnjići s piletinom, rolanom pancetom i mladim lukom Ražnjići s piletinom, rolanom pancetom i mladim lukom (Foto: Sandro Sklepić)

Raspolovite ga uzdužno i pritom pripazite da se ne raspadne. Na ražnjić prvo stavljate piletinu umotanu u zapečenu pancetu, zatim gljivu i na kraju mladi luk. Rolana panceta piletini će dati potrebnu sočnost, a njezina će masnoća upotpuniti okus cjelokupne kombinacije.

Pogledajte još koje smo već specijalitete isprobali s Dobro proizvodima i inspirirajte se za malo drugačiji uskrsni meni.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju