Klasični francuski tart sa zanimljivim spojem namirnica kao što su orasi, DOBRO pršut, kozji sir i timjan možete jesti, topao ili hladan u svako doba dana pa je idealan za goste koji će vas ovih dana posjetiti.

U našem videu pogledajte jednostavnu pripremu ovog mirisnog i slasnog tarta.

RECEPT: FINI TART S PRŠUTOM, KOZJIM SIROM I ORASIMA

SASTOJCI:

Za prhko tijesto:

250 g glatkog brašna
prstohvat soli
130 g hladnog maslaca
1 jaje
3 žlice hladne vode

Za nadjev:

200 g milerama
3 jaja
prstohvat soli
100 g mekog kozjeg sira
90 g tanko rezanog pršuta DOBRO
šaka oraha
par grančica svježeg timijana

PRIPREMA:

Pripremite tijesto:

1. U zdjelu stavite brašno, dodajte mu na kockice rezani hladni maslac pa ga utrljajte prstima u brašno sve dok ne dobijete teksturu pijeska. Dodajte sol i sve još jednom prstima promiješajte.

2. Dodajte jaje i vodu, lagano izmiješajte vilicom pa potom rukama umijesite glatko tijesto.

3. Formirajte kuglu od tijesta, zamotajte je u prozirnu foliju te je stavite u hladnjak da odstoji najmanje 30 minuta (može i duže, pa i preko noći). Ako je tijesto stajalo duže, izvadite ga iz hladnjaka barem 30 minuta prije no što ćete ga valjati.

Pripremite nadjev:

1. U zdjeli izmiješajte mileram i jaja, malo posolite. Kozji sir narežite na manje komadiće.

2. Uz pomoć papira za pečenje razvaljajte tijesto na veličinu veću od kalupa u kojem ćete peći tart pa ga prebacite u kalup, pređite valjkom preko rubova kalupa i na taj način uklonite višak tijesta..

3. Tijesto po dnu ispikajte vilicom, potom ulijte smjesu od milerama i jaja. U tekuću smjesu nepravilno ubacujte komadiće pršuta, a potom i komadiće kozjeg sira. Na kraju dodajte orahe i timijan.

4. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C i pecite 30-40 minuta, odnosno dok tart ne dobije lijepu zlatnu boju. Izvadite iz pećnice, ohladite barem 10 minuta, potom izrežite na trokute i poslužite.

Pogledajte još koje smo već specijalitete isprobali s Dobro proizvodima i inspirirajte se za malo drugačiji uskrsni meni.

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju