Ovo kulturno i povijesno nasljeđe sažeto u boci, mogli su kušati gosti Bistroa Apetit na ekskluzivnoj večeri održanoj u četvrtak 24. travnja, kojoj je prisustvovao sam nasljednik Ronchi di Cialla, Ivan Rapuzzi.


Prirodna harmonija ovih neopisivih vina koja nastaje zahvaljujući delikatnim ritualima uzgoja, branja i sazrijevanja, savršeno se sljubila sa šest sljedova čistog užitka chefa kuhinje Apetita. Nakon mariniranog zubaca i kozica sa svježim voćem i crticama senfa s kojim je uparen s Ronchi di Cialla Ribolla Gialla 2014, uslijedila je sotirana jadranska sipa s divljim šparogama i Ronchi di Cialla Ciallabianco 2012.


Tortelline punjene ricottom i špinatom s raguom od morskih puževa upotpunio je Ronchi di Cialla Refosco 2012, a zapečeni Black Angus „short ribs“ na kremi od graška i umak od currya odlično su se složili s Ronchi di Cialla Schioppettino di Cialla 2010. Večer je zaokružena tortinom od jabuke i cimeta s creme anglaise te Ronchi di Cialla Verduzzo di Cialla 2011.


Inače, vinska kuća Ronchi di Cialla, jedna je od prvih u Italiji koja je prihvatila uzgoj s minimalnim učinkom na okoliš, koji počinje od obrade vinograda isključivo biološkim sredstvima i ručnog branja, do prirodnog procesa fermentacije, kako bi se naglasile prirodne karakteristike sorti.

Posjetite i vi Bistro Apetit i uživajte u Italiji u srcu Zagreba!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju