S obzirom kako u današnje vrijeme ljudi postaju sve više svjesni važnosti pravilne i zdrave prehrane, tako namirnice koje su nam do jučer bile nepoznanica, proživljavaju svojih 5 minuta i postaju prave zvijezde kuhinje.

Palmino ulje jedna je od namirnica koja svakako spada u tu kategoriju, što ni ne čudi s obzirom na brojne prednosti s kojima osvaja gastronomski svijet; korisno je u borbi protiv koronarnih bolesti srca, povoljno utječe na razinu kolesterola, sličnih je nutritivnih vrijednosti kao i maslinovo ulje (no mnogo je ekonomičnije) te zahtijeva najmanje pesticida, gnojiva i goriva pri proizvodnji od ostalih ulja na tržištu. Sadrži obilje vitamina A i E, antioksidanse, nutrijente i dugog je trajanja.

Kako bi svi znatiželjnici saznali što više o upotrebi i prednostima palminog ulja, pobrinuo se Malaysian Palm Oil Council. Tako će svi zainteresirani u subotu, 27. kolovoza, od 12 do 20 sati ispred Arena Centra u Zagrebu moći kušati jela koja će Ana Grgić, jedna od najboljih kuharica u Hrvatskoj i šefica kuhinje u slavnom hotelu Esplanade, zajedno sa svojim timom kuhara pripremati na palminom ulju.

U svijet magije i smijeha one najmlađe će uvesti mađioničar i klaun, a također će imati priliku iskazati svoju kreativnost uz face painting.

Pridružite se i inspirirajte okusima obogaćenim palminim uljem te isprobajte vrhunska jela u kreaciji Ane Grgić. Povedite svoje najmlađe i doživite dan prepun zabave i ukusnih trenutaka!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju