Mnoge od njih su prekrasne, ali su, nažalost, ili nepristupačne ili jednostavno podcijenjene. Netaknuta priroda, odmor i potpuna relaksacija su stvari koje nude neke od njih, ali i dalje ne privlače veliki broj turista. Pa krenimo, od zadnje prema prvoj na popisu!

Palau
Broj posjetitelja u prošloj godini: 105 tisuća

Maleni otok i nezavisna država smještena u zapadnom dijelu Tihog oceana. Nekad je bila dio Mikronezije, a danas je sama krojač svoje sreće.

Moldavija
Broj posjetitelja u prošloj godini: 96 tisuća

Ova zemlja nekad je bila dio SSSR – a, a njegovim je raspadom prije 24 godine izborila nezavisnost. Nalazi se između Rumunjske i Ukrajine.

Istočni Timor
Broj posjetitelja u prošloj godini: 78 tisuća

Smješten u jugoistočnoj Aziji, uglavnom je okružen otocima za koje ama baš nikad niste čuli. U ovoj zemlji vlada, između ostalog, i veliko siromaštvo.

Dominica
Broj posjetitelja u prošloj godini: 78 tisuća

Nemojte je miješati s Dominikanskom Republikom. Dominika se smjestila u Karipskom moru u blizini Guadalupea i Martiniquea.

Sveti Vincent i Grenadini
Broj posjetitelja u prošloj godini: 72 tisuće

Smješten na granici Karipskog mora i Atlantika. Prvi susjedi ove male i ne baš posjećene zemlje su Sveta Lucija, Grenada i Rihannin otok, Barbados.

Anguilla
Broj posjetitelja u prošloj godini: 69 tisuća

Tehnički, ovaj se otok još uvijek smatra britanskim prekomorskim teritorijem. Smješten je istočno od Portorika i Djevičanskih otoka.

Lihtenštajn
Broj posjetitelja u prošloj godini: 60 tisuća

Moramo priznati kako nas je ovaj podatak iznenadio. No, problem ove male bogate državice je taj što su je Austrija i Švicarska doslovno zaključale!

 

Niue
Broj posjetitelja u prošloj godini: 7 tisuća

Otočna država u južnom Pacifiku, čiji je najbliži susjed Tonga. Nalazi se 2400 kilometara od obale Novog Zelanda.

Montserrat
Broj posjetitelja u prošloj godini: 7 tisuća

I opet isto, opet jedan britanski prekomorski teritorij. Nalazi se u Karipskom moru, jugozapadno od Antigue i sjeverozapadno od Guadalupea.

Kiribati
Broj posjetitelja u prošloj godini: 6 tisuća

Prekrasni, ali usred ničega. Nalaze se u sredini Tihog oceana, a koliko su daleko od svega, govori i to da su im najbliži Havaji udaljeni pet sati avionom!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju