Već smo pisali o adventskim programima u Beču, Budimpešti ili Bratislavi i blagdanskom ugođaju koji vlada na tim popularnim zimskim destinacijama. Pisali smo i o praznicima u Zagrebu ili Splitu te smo zaključili kako za pravi adventski doživljaj ne treba ići preko granice jer ponuda u Hrvatskoj itekako može parirati svim europskim metropolama.

Međutim, zanimalo nas je što se događa u manjim mjestima za vrijeme blagdana pa smo se odlučili zaputiti nešto više od sat vremena vožnje od Zagreba u Međimurje, koje smo već istražili u svim godišnjim dobima osim u zimu.

Čakovec je bio naše prvo odredište i slobodno možemo kazati da smo nakon ovog šarmantnog gradića mogli bez problema zaključiti potragu za pravim ugođajem, jer Čakovec ima baš sve. Odlična atmosfera, bogat program, drugačiji tempo života samo su neke od stvari zbog kojih bi preporučili Čakovec za pravi zimski odmor.

U okolici Čakovca pronaći ćete i brojne atrakcije, finu papicu na nekom od OPG-ova, netaknutu prirodu te ćete bez problema napuniti baterije kao i mi u Termama Sveti Martin. Ako se još dvoumite između Beča ili Hrvatske, pogledajte video koji smo snimili i mislimo da će odluka odmah pasti.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju