Prosječna potrošnja turista iz Saudijske Arabije iznosi oko 2.487 £, nakon čega slijede turisti iz Ujedinjenih Arapskih Emirata sa 2.395 £, te turisti iz Kuvajta s 1965 £ po osobi. Iako se proteklih godina povećava posjećenost arapskih turista, ne postavlja se puno pitanja zašto je to tako. Jasno je da će potražnja za određenom destinacijom rasti kako raste i prikladna ponuda.

Kada bi si postavili pitanje kamo bi jedan arapski turist došao u Hrvatsku, odgovor bi pomalo i razočarao. U Hrvatskoj je svega 8 hotela s Halal certifikatom koji predstavlja svojevrsni standard za turiste iz arapskih zemalja. Hrana, način pripreme obroka, čuvanje namirnica, mogućnost nesmetanog održavanja vjerskih obreda su samo jedni od kriterija koje je potrebno zadovoljiti kako bi privukli gosta iz arapskog svijeta.

Iako u Londonu turizam zahvaljujući arapskim turistima cvijeta, mi ćemo se još malo morati strpjeti do dolaska super bogataša koji će jednog dana u Hrvatskoj izgraditi hotel sa sedam zvjezdica i koji će postati arapski biser na predivnom Jadranskom moru.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju