Kako je lijepo navedeno na blogu Vinska priča, vertikala je pojam koji označava degustaciju vina istog proizvođača i istog vina (ovo istog nije baš tako jer ne postoje ista vina različitih godišta, već istog naziva) ali različitih godina. Svim ljubiteljima vina omiljena geometrijska disciplina za istraživanje. Odličan način da se pronikne u stilistiku vinara, razvoj vina po godištima, potencijal sorte.

Vinarija Kabola u vlasništvu obitelji Markežić nalazi se u istarskoj Momjanu, na 275 m nadmorske visine, a kako piše na njihovoj stranici pogled se pruža na Alpe i Dolomite, s jedne te bogato zelenilo netaknute prirode i prekrasnu morsku panoramu, s druge strane.

Vino iz amfora je kruna njihovog truda i malvaziji istarskoj dala jednu novu dimenziju. Kroz produženu fermentaciju u amforama, te počivanje vina bez uklanjanja dropa i taloga do kasno u proljeće, malvazija je pokazala svoju plemenitost.


Grožđe se rađa iz zemlje i svoj vlastiti sok poklanja zemlji kako bi ga ona pretvorila u vino.

Maleni zagrebački wine bar Sherry's u srcu stare Trešnjevke u ulici Andrije Žaje 63, ugostit će u utorak 15. travnja u 19 sati obitelj Markežić i prirediti kušanje vertikale kabole iz tri berbe, ali to neće biti sve. Požurite s prijavama jer su mnogu znalci već davno rezervirali svoja mjesta. Vidimo se s čašom u ruci!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju