U trendu Faširanci od mljevenog mesa i tikvica Puni okusa Faširanci od mljevenog mesa i tikvica: Toliko su sočni da ćete ih htjeti jesti cijelo ljeto Tjestenina u umaku od vrhnja s piletinom Tjedni jelovnik 7 laganih i finih jela za svaki dan ovoga tjedna za koje vam ne treba puno vremena ni truda Košarice od jaja i tikvica Ispecite u pećnici Košarice od jaja i tikvica koje možete jesti za doručak, ručak i večeru


Momjanski muškat, specifična sorta bijelog muškata, vinska je poslastica koja jamči istinski užitak za nepce svakog vinoljupca. Momjanski muškat je suh i sladak, intenzivne zlatne boje. Kažu da ima miris divljih karanfila, ruže i kadulje, a njegovo se carstvo stotinama godina stvaralo na brežuljicima oko Momjana, slikovitog mjesta u zaleđu Buja.


Mnogi poznavaoci istarskih vina na prvo mjesto će izdvojiti upravo ovaj vinski biser Istre. Vrli je pratilac slastica, ali i svakog profinjenog jela. Pripisuju mu se i afrodizijska svojstva baš kao i pratiocu ove manifestacije, istarskom tartufu. Krasan bijeli tartuf Tuber magnatum pico je najcjenjeniji među tartufima. Raste od rujna do siječnja i jede se svjež, uglavnom se riba i posipa po vreloj pašti, mesu ili ribi.


Da ne duljimo, posjetite Dane Momjanskog muškata i tartufa i priuštite si nezaboravan gourmet doživljaj! Tjedan je već počeo, požurite!