U trendu Pohane tikvice ukusno su ljetno jelo Tjedni jelovnik 7 "sirotinjskih", ali finih jela za svaki dan ovoga tjedna koji se mogu napraviti za pet eura Punjenje paprika Male tajne 5 pogrešaka zbog kojih punjene paprike nikad nisu dovoljno ukusne Ispecite sočan i mekan svinjski kotlet Za prste polizati Savršeni svinjski kotleti: Trik za sočno i mekano meso koje će svi obožavati


Momjanski muškat, specifična sorta bijelog muškata, vinska je poslastica koja jamči istinski užitak za nepce svakog vinoljupca. Momjanski muškat je suh i sladak, intenzivne zlatne boje. Kažu da ima miris divljih karanfila, ruže i kadulje, a njegovo se carstvo stotinama godina stvaralo na brežuljicima oko Momjana, slikovitog mjesta u zaleđu Buja.


Mnogi poznavaoci istarskih vina na prvo mjesto će izdvojiti upravo ovaj vinski biser Istre. Vrli je pratilac slastica, ali i svakog profinjenog jela. Pripisuju mu se i afrodizijska svojstva baš kao i pratiocu ove manifestacije, istarskom tartufu. Krasan bijeli tartuf Tuber magnatum pico je najcjenjeniji među tartufima. Raste od rujna do siječnja i jede se svjež, uglavnom se riba i posipa po vreloj pašti, mesu ili ribi.


Da ne duljimo, posjetite Dane Momjanskog muškata i tartufa i priuštite si nezaboravan gourmet doživljaj! Tjedan je već počeo, požurite!