WWF s Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Virovitičko-podravske županije, općinom Pitomača i Virovitičko-podravniskom županijom u nedjelju, 13. srpnja, drugu godinu za redom organizira Dan Europske Amazone, kojim se želi proslaviti prirodno bogatstvo i ljepota nevjerojatnog krajolika Prekograničnog rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav.

Kako se rijeke Mura, Drava i Dunav protežu kroz pet zemalja - Hrvatsku, Austriju, Mađarsku, Sloveniju i Srbiju – i proslave Dana Europske Amazone bit će organizirane u više zemalja. U Hrvatskoj se proslava organizira na rijeci Dravi, u Križnici s početkom u 11 sati. Uz bogat kulturno zabavni program koji će se sastojati od nastupa nekoliko kulturno umjetničkih društva, raznih zanatlija koji će predstaviti svoje štandove sa suvenirima i ribolovnim alatima, moći će se obići i štandovi domaćih pčelara, uzgajivača konja te kušati fiš paprikaš, pečena riba, gulaš i mnoge druge domaće delicije.

Radionice za djecu, kao i turnir u odbojci na pijesku, dodatni su vid zabave koji će posjetiteljima svih dobi osigurati odličan provod! Poznato je da djeca, ali i odrasli, uz zabavu najbolje uče i pamte, stoga će WWF povodom proslave Dana Europske Amazone, osigurati i zabavno edukativni kamion „Vodene turneje”, koji već nekoliko tjedana putuje regijom. Uz kamion će biti postavljene brojne igre i kvizovi znanja za djecu i odrasle, kroz koje će moći naučiti više o važnosti očuvanja rijeka, te se pritom i dobro zabaviti.

Deveti po redu „Veliki skok” održat će se u 15:00 sati, kada će sudionici događaja istovremeno skočiti u rijeku Dravu i pridružiti se tisućama ljudi diljem svijeta koji ovim simboličnim činom pokazuju da im je stalo do živućih rijeka ali i do vlastite budućnosti koja neminovno ovisi o očuvanju tih rijeka. Ovim putem vas pozivamo da se pridružite veselom društvu na rijeci Dravi te provedete nezaboravnu nedjelju u prirodi!

O Europskoj Amazoni više pročitajte ovdje.
 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju