Vrijeme roštiljanja u punom je jeku, pa Lesnina Jankomir poziva sve ljubitelje mesnih delicija da u subotu 24. svibnja kušaju jela pripremljena na vrhunskom roštilju Jamie Oliver. Ovom prilikom poznati kuhar Christian Misirača, koji je svoje znanje „ispekao“ u strukovnoj školi u New Yorku, a trenutno radi kao glavni kuhar u restoranima El Bull i Tip Top, na svoj originalan način prezentirat će vještine i znanja pripreme raznih vrsta mesa na roštilju. Svi ljubitelji mesa i kuhanja kroz Christianovu školu roštiljanja saznat će kako odabrati, pripremiti i začiniti meso za pečenje, kakvu vatru napraviti i na koji način određeno meso peći.

Posjetitelji Lesnine dobit će mogućnost okušati se u pripremi hrane na vrhunskim roštiljima koje potpisuje jedan od najpoznatijih kuhara današnjice, te od vrsnog hrvatskog majstora saznati tajne presudne za dobar okus hrane s roštilja. Uz roštilje na raspolaganju svim natjecateljima bit će i originalno Jamie Oliver posuđe na kojem će mesne delicije biti dekorirane i poslužene. Najspretniji i najsretniji majstor od roštilja osvojit će Lesninin poklon bon od 500 kuna. Kako bi doživljaj bio potpun uz roštilj posjetitelji će također moći uživati i uz gratis pivu PAULANER te degustirati vina MARKOTA.

Dvoboji kuhara bit će upriličen na svaki puni sat (od 11 do 17 sati), a pripremu hrane pozorno će pratiti Lesninina domaćica i poznato lice s malih ekrana Marijana Batinić. Spomenimo i to kako će samo u subotu cijeli program za roštiljanje Jamie Oliver biti dostupan po posebnim akcijskim cijenama!

Christian Misirača je executive chef steakhousea El Bull, i gostionice Tip-top u Zagrebu. Živeći i radeći u New Yorku strastveno upija znanje poznatih svjetskih chefova. Po povratku u Zagreb hvata se u koštac s još uvijek nedovoljno raznolikom gastro ponudom, te stvara sad već poznati brand Trilogiju. Uvodi novitete i mijenja pravila na sebi svojstven način.

Nakon godina provedenih u Trilogiji, prihvaća novi izazov i počinje s projektom El Bull steakhouse. Briljira u pripremi savršenog pomno odabranog i pripremljenog komada mesa, sa željom da široj publici priušti vrhunski doživljaj, ali isto tako uvijek je spreman prenijeti svoje znanje timu koji ga okružuje. 1. listopada 2012. hrabro ulazi u već pomalo zaboravljenu gostionicu Tip-top u središtu Zagreba, te ju ubrzo podiže na zdrave noge. Sa iskrenom pričom o pripremi jednostavne hrane ponovno podiže ime "gostionica" u gastronomskoj ponudi grada Zagreba, te na mala vrata uvodi trendove u baznu tradicionalnu kuhinju.


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju