Šest natjecateljskih ekipa, Miješano meso iz Sesveta, Praščić iz Ivanić-Grada, Kaj briješ iz Svete Nedjelje, Fantastiča četvorka iz Velike Gorice te Pečeni picek i Ko-mesari iz Zagreba, svoje su znanje i vještine u pripravljanju delicija s roštilja demonstrirali brojnim znatiželjnicima kao i gastro sudu u sastavu: Irina Čulinović radijska voditeljica te zvijezda Celebrity Masterchefa, Domagoj Jakopović Ribafish poznati ćevapoznalac, pivoljubac i urednik blog.hr-a, i punkufer.hr-a, fotograf Mario Periša te predsjedavajući Branko Ognjenović. Ovaj akademik kulinarstva odlučio je nakon ocjenjivanja i zasjedanja strogog žirija (stvrno je bilo teško to sve pojesti), da su najuspješniji bilo članovi ekipe Praščić iza čijeg se imena krije gastro udruga koja se bavi promicanjem kulture uživanja u hrani i piću.

Već uhodana ekipa amatera i ljubitelja roštilja pod vodstvom Dine Bošnjakovića zasluženo je slavila u svih 5 natjecateljskih kategorija (ćevapčići, kobasice, vratina, ražnjići i junetina) u kojima su se dijelili bodovi od 1 do 10 za vizualni dojam, okus i pravilnu pripremu. Drugi mjesto pripalo je Pečenom piceku, a treći su bili veseli članovi ekipe Miješano meso.

Timovi koj se nisu uspjele plasirati u finale, a koje će se održati 8. lipnja ponovo na Bundeku, otišli su zadovoljno svojim kućama zahvaljujući bogatim nagradama sponzora natjecanja PIK Vrbovca, Pan piva, Peveca, Škode, Labuda, Kiska, Jamnice, Vina Belje i Kotanyia koji su na ovaj način zahvalili svima na sudjelovanju i prekrasnom druženju, uz poznate celebe...

3. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz PIK nastavlja se već sljedećeg vikenda, u subotu 10.svibnja u Osijeku, u kojem će svoj prolaz u finale tražiti najbolji roštilj majstori Slavonije i Baranje. Nakon toga slijede druženja u Novom Vinodolskom (17.5.), Zadru (24.5.) te Varaždinu (1.6.).

Bilo je stvarno zanimljivo ići od ekipe do ekipe i vidjeti kako su od istog mesa radili sasvim drugačije roštilje. Od tvrdih, izgorenih, neslanih i prezačinjenih, do gotovo savršenih komada vratine, junetine, ćevapa i kobasa. Čitatelji punkufer.hr-a mogu biti ponosni na svoga urednika koji je marljivo kušao svako iznešeno meso i nije pristajao na kompromise u vidu gemišta i točenog piva, a svakako moram pohvaliti točeni Pan, čije je berba ove godine uistinu sjajna. Do novog roštilja, lagano odmarajte, i vidimo se na finalu! Ćevapili!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju