Prvoga svibnja dođite na Bundek i uživajte u bogatom gastro-edukativnom programu, originalnim nagradnim igrama te besplatnom koncertu grupe Begini! Posjetitelji će moći i sami ispeći svoj ručak u roštilj-parku koji će na Bundeku biti postavljen samo za ovu priliku te kupiti svježe pripremljene grill delicije PIK Vrbovca i Pan pivo po nevjerojatno popularnim cijenama. "Zlatni ćevap menu" koji uključuje velike PIK Vrbovec ćevapčiće i Pan od 0,5 l tijekom trajanja cijelog 3. Prvenstva Hrvatske u roštiljanju prodavat će se za samo 25 kuna.

Prvo izlučno natjecanje, ujedno i svečano otvaranje Prvenstva, održat će se u četvrtak, 1. svibnja na zagrebačkom Bundeku na kojem će pred četveročlanim gastro sudom u sastavu Branko Ognjenović, akademik kulinarstva (predsjednik), Irina Čulinović radiljska voditeljica i zvijezda Celebrity Masterchefa, Domagoj Jakopović Ribafish urednik punkufer.hr-a i blog.hr-a te poznati ćevapoznalac i pivoljubac, i Mario Periša - potpredsjednik zbora fotoreportera Hrvatske, odmjeriti snage pet ekipa iz središnje Hrvatske.

Gastro sud ocjenjivat će njihova jela pripremljena u pet kategorija: ćevapčići, kobasice, vratina, ražnjići i junetina, a bodovi od 1 do 10 dijelit će se za vizualni dojam, okus i pravilnu pripremu. Najbolje ocjenjena ekipa plasirat će se u veliko finale koje će se održati na Bundeku 8. lipnja, na kojem će se okupiti i pobjedničke ekipe ostalih regionalnih natjecanja (3.5. Zadar, 10.5. Osijek, 17.5. Novi Vinodolski, 31.5. Varaždin). Samo jednoj od njih pripast će jedinstvena gastro nagrada Zlatni ćevap te brojni pokloni sponzora.

Program počinje u 14 sati, voditelj je popularni HTV-ovac Frano Ridjan. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju, jedino gastro natjecanje u kojem amateri mogu pobjediti profesionalce, 100% je domaći projekt tvrtke Copywriting d.o.o., autorice Irene Jelić.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju