Koliko god se neki bunili na vašarski izgled centra metropole, ponekad je u ove hladne dane stvarno gušt nalaktiti se na drveni šank, pojesti nešto s kartonske tacne ili iz salvete, i u sebe ubaciti nešto toplo i alkoholno. Vrijeme je pred blagdane, svi želimo dobiti poklone, pa ih stoga trebamo i poklanjeti, atmosfera je idealna za prošetati i pričati s dragim ljudima. Jedan od punktova koji je Zagrepčanima i turistima prošle godine jako dobro sjeo je - Tomićeva ulica ispod Uspinjače, koja je u ovo doba godine dio projekta Fuliranje.

Osim fantastičnih gastro momenata (svoje kućice s proizvodima imaju Apetit, RougeMarin, Hole In One, Zagrebačka Frajla i Binimoto Sushi), onih pijuckajućih (Vivat fina vina, Rakijarnica i VinoGrad), tu su još i Garden, Brokula&Ž, HOV HOV pasja pekara, Aura istarski proizvodi, slastice Lucije, Culture Museum Hot Spot... Dakle, ulični sajam u malom, lokacija koju jednostavno morate obići.

Uz to, ove subote se u sklopu Fuliranja organizira i izložba hrvatskog dizajna 50-ih godina. Izložba „Dobar izbor“ predstavlja sedamdesetak djela komercijalne komunikacije nastale tijekom pedesetih i šezdesetih godina. Posebnost je tih djela da su mahom nastala od sjajnih i akademski školovanih slikara-grafičara kao što su Savo Simončić, Franjo i Vladimir Fleck, Aleksandar Srnec i Milan Vulpe. Mjesto održavanja izložbe jest novi prostor Fuliranja, nazvan Vidikovac, koji se nalazi se na 1. katu u Ilici 16, točno nasuprot Tomićeve. Otvorenje izložbe je u subotu u 12 sati, izložba traje od 30.11.2013. do 01.01.2014, a kustos izložbe je Feđa Vukić.

Dakle, ne samo da ćete se u strogom centru napričati, popiti nešto toplo, prezalogajiti te kupiti suvenir ili poklon, nego se možete i kulturno uzdizati! Fuliranje je stvarno zakon, obavezno navratite!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju