Kroz zanimljiva predavanja i radionice, posjetitelji Kršana će u razdoblju od 26.-27. travnja 2014. imati priliku upoznati se s namjenom i načinom upotrebe samoniklih biljaka u gastronomiji i fitoterapiji. Različiti edukativni i stručni programi pružit će gostima nova saznanja o kulinarskoj upotrebi jestivog samoniklog bilja, njegovoj hranjivoj vrijednosti i ljekovitim svojstvima, a djelić svega prenijet će se i na prigodan gastronomski stol s pravim istarskim delicijama, uz domaće vino i glazbene sadržaje, kažu na portalu Istra.hr.

Sudionici na Festivalu su ugostitelji, izlagači koji se bave proizvodnjom i prodajom pripravaka od samoniklog bilja u gastronomiji i farmaceutici, predavači iz područja gastronomije, nutricionizma, fitoaromaterapije i botanike, građani iznajmljivači, djeca osnovnih i srednjih škola, hobisti… Za sve vas koji želite saznati koliko i kojih samoniklih začina ima u Hrvatskoj, pogledajte ovaj link.

---------------------------------------

Na sam Praznik rada, 1. svibnja 2014., u Kršanu će se održati i gastro-manifestacija Krafifest. Krafi su tradicionalno jelo s područja Labinštine, a pripravljaju se od brašna, masti, jaja i sira. Dakle, nešto poput raviola, samo bolje!

Uz pripravu kuhanih ili prženih slastica i njihovo kušanje - na natjecanju priprema krafa uživo sudjeluje šest ekipa sastavljenih od po dva člana. Uživajte u tradicionalnoj istarskoj glazbi i folklornim nastupima, te ponudi ostalih domaćih proizvoda ovog kraja.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju