Oba dana, 29 i 30. studenog (petak i subota), festival je otvoren od 12 do 20 sati, a u četvrtak će biti organizirana humanitarna večera i vinska aukcija. Ovogodišnja će se priredba održati na površini od oko 2500 m2, okupit će tristotinjak izlagača, proizvođača i trgovaca vina, pršuta, sira, ulja, kulena, slatkih delicija i drugih proizvoda iz Europske unije i zemalja našeg okruženja, a ostali dijelovi svijeta bit će zastupljeni putem uvoznika. Zanimljive i uzbudljive biti će enogastronomske radionice koje će pridonjeti promociji turizma, vina i gastronomije.

Redakcija punkufer.hr-a već godinama ne propušta posjetiti Vinocom barem jedan dan, a savjetovali bismo to i vama, naravno, samo ako u vama čuči mali sretni hedonistički ljubitelj vrhunske hrane i vina. Jer uvijek možete ostati kući, ispeći si kokice i piti kolu...

Punkufer: Kako teku posljednje pripreme za ovogodišnji Festival?
Prof. I. Dropuljić: Odlično!

Punkufer: Koja su iznenađenja pripremljena u odnosu na protekle sezone?
Prof. I. Dropuljić: Fantastične radionice i udruga Lunjskih proizvođača maslinovoga ulja, s uljem sa stabala starih preko tisuću godina.

Punkufer: Zašto treba doći na VINOcom?
Prof. I. Dropuljić: Danas sam na Facebooku pročitao status Jelene Jørgensen: „Bože dragi, ima li išta bolje od festivala vina 8. Zagreb VINOcom.“ Mislim da je time puno rekla, iako damu osobno ne poznam. Uvijek je važno što drugi govore o festivalu, a ja smatram da naša djela govore za nas. Vidimo se u Esplanadi, živjeli!


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju