Fešta od smokava se održava u Zadru od 12. do 17. rujna, pod organizacijskom palicom Sandre Babac. Ova je sposobna poduzetnica u jednom trenutku napustila život u gradu, i sve usmjerila na uzgoj, obradu, preradu, sušenje i konzerviranje ove, uz maslinu i vinovu lozu – najrašireniju kulturu na Mediteranu. Kako je „Šinjorina smokva“, kako joj kolege znaju tepati, gradsku džunglu zamijenila ruralnim područjem, možete je i sami pitati tijekom trajanja sajma, kojeg se definitivno isplati posjetiti.

Uz brojna predavanja i radionice koji će se održavati tijekom cijelog Festivala, moći ćete uživati u brojnim proizvodima na bazi smokava, džemovima, kolačima i drugim delicijama, pa obavezno navratite do zadarskog Trga Pet bunara, gdje u istoimenom restoranu možete kušati još štošta. Ulaz je besplatan!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju