Fešta od smokava se održava u Zadru od 12. do 17. rujna, pod organizacijskom palicom Sandre Babac. Ova je sposobna poduzetnica u jednom trenutku napustila život u gradu, i sve usmjerila na uzgoj, obradu, preradu, sušenje i konzerviranje ove, uz maslinu i vinovu lozu – najrašireniju kulturu na Mediteranu. Kako je „Šinjorina smokva“, kako joj kolege znaju tepati, gradsku džunglu zamijenila ruralnim područjem, možete je i sami pitati tijekom trajanja sajma, kojeg se definitivno isplati posjetiti.

U trendu Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili" Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima Salata od svježih krastavaca Odlična uz roštilj Salata od svježih krastavaca: Fini preljev gotov za 5 minuta napravit će veliku razliku

Uz brojna predavanja i radionice koji će se održavati tijekom cijelog Festivala, moći ćete uživati u brojnim proizvodima na bazi smokava, džemovima, kolačima i drugim delicijama, pa obavezno navratite do zadarskog Trga Pet bunara, gdje u istoimenom restoranu možete kušati još štošta. Ulaz je besplatan!