Fešta od smokava se održava u Zadru od 12. do 17. rujna, pod organizacijskom palicom Sandre Babac. Ova je sposobna poduzetnica u jednom trenutku napustila život u gradu, i sve usmjerila na uzgoj, obradu, preradu, sušenje i konzerviranje ove, uz maslinu i vinovu lozu – najrašireniju kulturu na Mediteranu. Kako je „Šinjorina smokva“, kako joj kolege znaju tepati, gradsku džunglu zamijenila ruralnim područjem, možete je i sami pitati tijekom trajanja sajma, kojeg se definitivno isplati posjetiti.

U trendu Alžir - 3 Bagatela! Ručak 3 eura, kava 30 centi: Mediteranska zemlja iznimne ljepote koja turistima prolazi ispod radara Kućica Noni za robinzonski odmor na Krku, Airbnb - 3 Usred šume 15 minuta hoda do prve plaže: Ova kućica na Krku prava je oaza mira Vranjic nazivaju Malom Venecijom Podijelilo mišljenja Znate li gdje se nalazi hrvatska "Mala Venecija"? Pitanje koje je izazvalo pobunu u komentarima na našem portalu

Uz brojna predavanja i radionice koji će se održavati tijekom cijelog Festivala, moći ćete uživati u brojnim proizvodima na bazi smokava, džemovima, kolačima i drugim delicijama, pa obavezno navratite do zadarskog Trga Pet bunara, gdje u istoimenom restoranu možete kušati još štošta. Ulaz je besplatan!