Naravno, ništa ne privlači toliku pažnju kao biti gol u javnosti. No kao što je to Jerry Seinfeld jednom rekao: „postoji dobra golotinja i loša golotinja“. Mi glasamo za dobru golotinju - s porukom.

Pred mjesec je dana održan je deseti po redu „World Naked Bike Ride“. Radi se o okupljanju entuzijasta diljem svijeta, točnije u 70 gradova u 20 država, koji voze bicikle potpuno goli, ili tek s malo odjeće na sebi.

Ovaj festival je globalnog karaktera, a održava se u svrhu podizanja svijesti o opasnostima koje prijete biciklistima i pješacima u prometu. Prijetnje poput nesigurnih vozača, neobilježenih cesta, nekontroliranih ispušnih plinova samo su neke od činjenica na koje su ovi ljudi htjeli skrenuti pažnju. Isto tako, ovim događajem pokušava se pokrenuti svijest u ljudima o tome da su bicikli ekološki prihvatljiva vozila koja bismo trebali svakodnevno koristiti kako bismo spasili naš Planet. A da ne govorimo o utjecaju vožnje biciklom na naše zdravlje i novčanik...

"Sigurni smo da su uspjeli barem na trenutak povećati svijest kod vozača automobila o drugim sudionicima u prometa i tako spasiti barem jedan život.", nit je vodilja golih biciklista, pa ako smatrate to dobrom reklamom, osvanite sljedećeg lipnja i vi goli u sedlu! Sve informacije na službenim stranicama!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju