Ekipa emisije koju čine producentica Rosana Janco Mamani, novinar Luiz Gustavo da Luz, kamerman Edgar Luchetta i tehničar Jose Paulo de Souza tijekom svoga boravka u Hrvatskoj posjetit će Zagreb, Nacionalni park Plitvička jezera, Zadar, Šibenik, Trogir, Split, Ston, Dubrovnik, Pulu, Nacionalni park Brijune, Rovinj, Vukovar i Ilok. Tom prilikom snimit će hrvatske zanimljivosti - Morske orgulje i Pozdrav suncu, Šibenik, Dioklecijanovu palaču, dubrovački Stari grad, pitoresknu i turistima uvijek zanimljivu tržnicu Dolac, zagrebačku Katedralu i Gornji grad, Hrvatsko narodno kazalište i prepoznatljivi moderni dio Zagreba, najmanji grad na svijetu Hum, pulsku Arenu, dvorac Eltz, Memorijalnu bolnicu i Memorijalni centar Ovčara u Vukovaru. Naravno, avantura brazilskoj televizijskoj ekipi svakako neće nedostajati, uživat će tako u vožnji žičarom do Srđa, topovskim pucnjima s kule Lotrščak, zanimljivostima Muzeja prekinutih veza, romantičnim šetnjama po Štrosu, degustacijama vina i maslinova ulja, vožnji brodom od Vukovara do Iloka, ali i naučiti mnogo o povijesti kravate i njezinoj domovini porijekla te poznatoj Kravat pukovniji odjevenoj u tradicionalne uniforme kakve su hrvatski vojnici nosili u tridesetogodišnjem ratu.

Zasigurno će biti zanimljivo praćenje otvaranja Svjetskog nogometnog prvenstva 12. lipnja čiju će utakmicu otvaranja pratiti preko dvije milijarde gledatelja, a koju s domaćinom Brazilom igra upravo Hrvatska. Želeći snimiti emocije i doživjeti hrvatsku strast za nogometom, četveročlana televizijska ekipa u Zagrebu će na Trgu bana Josipa Jelačića u izravnom prijenosu, s mnogobrojnim gledateljima, pratiti utakmicu, te tom prilikom intervjuirati i Brazilce na Trgu.

Snimljeni sadržaj s desetodnevnoga putovanja Hrvatskom emitirat će se u dnevnom programu od ponedjeljka do petka, u prime time terminu, svaka reportaža u trajanju od osam do deset minuta. Bit će ovo izvanredna reklama hrvatskome turizmu, osobito ako se uzme u obzir činjenica da je dnevna gledanost emisije Journal da record 62 milijuna gledatelja. Svakako će to potaknuti i daljnji interes s brazilskoga tržišta koji iz godine u godinu raste, pa je tako u 2013. godini zabilježeno čak 76 posto više dolazaka, odnosno 61 posto više noćenja s brazilskoga tržišta u usporedbi s godinom ranije, dok su pokazatelji turističkoga prometa za prvih pet mjeseci 2014. također dobri te se bilježi 5 posto više dolazaka i 9 posto više noćenja u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Zanimljiv je profil gostiju koji dolaze s brazilskoga tržišta, riječ je o gostima srednje/visoke klase, visokog obrazovanja, dok je prosječna dužina boravka istoga gosta 13,4 dana. Jednako tako, činjenica da čak 73% gostiju koristi hotelski smještaj, a prosječna dnevna potrošnja im je 203 eura, kao i interes za umjetnošću i kulturom, touringom, izletima, kupnjom i eno-gastro rutama te razdoblje putovanja od svibnja do listopada, čini ih iznimno poželjnim gostima kojima Hrvatska može ponuditi mnogo i doista opravdati njihova očekivanja. Kvaliteta ponude, gostoljubivost Hrvata, prekrasna priroda i bogata kulturna baština, ali i činjenica da se čak 60 posto Brazilaca kao gosti iznova vraćaju, poticaj je za daljnjim kvalitetnim radom i zalaganjem na brazilskome tržištu, javlja portal Press Croatia.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju