Svijest o brizi i odgovornosti za kućne ljubimce i u Hrvatskoj se proširila i promijenila, pa je u planiranje godišnjeg odmora vlasnicima čupavih prijatelja uključena odluka o tome kako isplanirati godišnji, a da su i oni uključeni. Zato smo odlučili istražiti i naći mjesta kako bi svi zajedno mogli uživati na nekim od prekrasnih plaža diljem Hrvatske. Pravila i ograničenja postoje i treba ih poštivati, ali bitno je da postoje plaže gdje ćete i vi i vaš pas bezbrižno uživati.


1. Po pseće uživanje na Krk


Na Krku možete pronaći nekoliko plaža na koje su psi dobrodošli, a mi ćemo izdvojiti dvije. Punta Šilo jedna je od poznatijih. U mjestu Šilo udaljena je od ronilačkog centra Neptun 400 m. Osim što nudi uređen parking, na šljunčanoj plaži vaši ljubimci slobodno mogu skakutati i kupati se. Osim te, tu je i Vela Plaža u Baškoj. Dugačka je čak 1800 metara i prepuna je raznih zabavnih sadržaja. Na njoj vijori Plava zastava, a postoji i odvojen dio koji će uveseliti sve vlasnike kućnih ljubimaca.

Psi na plaži - 3 Psi na plaži - 3 (Foto: Getty Images)


2. Na pivo u bar za pse


Jedna od najslavnijih plaža za pse u Hrvatskoj jest ona u Crikvenici i zove se Podvorska. Prava je pet friendly destinacija jer osim osnovnih sadržaja za dobrodošlicu čupavcima, tamo se nalazi i bar za pse. Monty's Dog Beach Bar pravi je raj za vaše najbolje prijatelje jer u njemu mogu uživati u psećoj pivi, psećem sladoledu, čipsu i mnogim drugim poslasticama. Ne brinite, bar nudi i ponudu za vlasnike, a od pozitivne atmosfere, nismo sigurni tko će više uživati, vi ili vaš prijatelj.

> Trk na pseću pizzu i pivo: Na Rabu otvorena plaža za pse Monty's Dog Beach & Bar


3. Nekoliko plaža u Rovinju


U rovinjskoj uvali Lone naći ćete izvrsno mjesto gdje bezbrižno možete sa svojim psom. Nalazi se u sklopu zaštićene Park šume Zlatni rt. Jedna od velikih prednosti je blizina centra grada – pješice vam od Trga maršala Tita treba svega 15 minuta do Uvale Lone. Određeni dio plaže predodređen je za pse i u uvali Kuvi te na plaži Villas Rubin.

Monty\'s Dog Beach & Bar - 6 Monty\'s Dog Beach & Bar - 6 (Foto: Monty\'s Dog Beach & Bar)

4. Odlično opremljena plaža u Splitu


U Splitu se na Duilovu nalazi plaža uređena za pse. Sa svim pratećim sadržajima odličan je izbor za dan uz more. Opremljena tuševima, svlačionicama, kućicama/šatorima, stalcima s vrećicama za otpad te zdjelicama za vodu.


Dobro je znati da se razlikuju službene i neslužbene plaže za pse. Dok su službene plaže obično "opremljene" hladovinom (prirodnom ili šatorima), pitkom vodom, katkad tuševima za pse i na njima je dopušteno jurcanje kućnih ljubimaca sve dok nisu opasni za druge, neslužbene ipak nisu toliko bogate detaljima.

Za posjet takvim plažama preporučuje se vlasnicima da vode brigu o vodi i da uvijek uz sebe imaju remen za svaki slučaj. Službene plaže za pse prepoznat ćete po okruglom znaku s likom psa u središtu ili po službenoj zastavi plaža za pse – kost na šarenoj, žuto-plavo-zelenoj pozadini.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju