Četvrti dani industrijske baštine grada Siska
počinju 16. rujna i traju do 1. listopada. U dva tjedna trajanja manifestacije građanima Siska, ali i drugim posjetiteljima, prezentirat će se industrijska baština kroz izložbe, predavanja, obilaske industrijskih lokaliteta te radionice.

Dani industrijske baštine počinju izložbom 'Tvornički dimnjaci – industrijske vertikale grada Siska', kojom će Konzervatorski odjel prezentirati dimnjake koji su u prošlosti, ali i danas obilježavaju vizure grada Siska.

Drugi dan manifestacije bit će najzanimljiviji Siščanima, a sigurno će privući i brojne turiste. Drugi dani piva, koji počinju u 10 sati s programom 'Ruta sisačkih pivovara'. Predavanje, na kojem će posjetitelji moći saznati sve o povijesti pivarstva u Sisku, počinje ispred Stare pivovare, na Obali Ruđera Boškovića, a završava kod Nove pivovare, ispod Klizališta. U 17 sati program seli na tek napravljeno šetalište u Drugoj ulici, gdje se predstavljaju hrvatske zanatske pivovare. Navečer nastupaju Gustafi.

Ovogodišnji Festival piva imat će i humanitarni karakter jer će se na štandovima moći kupiti podmetači za čaše, a sav prihod bit će doniran za socijalnu samoposlugu.

U Gradskom muzeju Sisak, 20. rujna održava se predavanje 'Riječka industrijska baština', a dva dana kasnije u Gradskom muzeju otvara se izložba 'Nepoznata baština – predmeti izbirke ambalaže' Gradskog muzeja Sisak, koja je otvorena do 22. listopada. U Fotogaleriji Siscia Obscura 26. listopada otvara se izložba 'Fotograf i 4 glazbenika', a 30. rujna je predavanje Europske perspektive u zaštiti industrijske povijesti. Ruta industrijske baštine grada Siska bit će 1. listopada, a počinje u 10 sati ispred Herbosa. Čitavo vrijeme održava se radionica Dobra industrija u Gradskom muzeju.

Sisak je dio obilježavanja Dana europske baštine 2016., a na europskoj razini tema je Baština i zajednice.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju