Za mene je jesen službeno počela jučer. Temperatura je pala na 15 °C i prve smokve stigle su u moju kuhinju. Smokve obožavam i voljela bih da je njihova sezona cijele godine. Ne bih ih se ni tada zasitila. Obično ih pojedem svježe i ne stignem pripremiti nikakav desert ili finger food, piše Barbara na svom blogu Foodiona, koji možete pratiti i na Facebook-stranici ili Instagram-profilu.

Ovog puta ostale su taman 3-4 smokve, a u hladnjaku je bilo pancete – idealno da se smiksa neki slatko-slani zalogajčić. Sa smokvama odgovara sir, i to kozji, tako da sam u ovoj finger food kombinaciji spojila hrskavu pancetu, svježi kozji sir i smokve. Znate onaj film “Nestali u 60 sekundi”? Eh, tako je otprilike bilo i s ovim zalogajčićima.Smokve s hrskavom pancetom i kozjim sirom

Sastojci:

100 g pancete tanko narezane na trakice
50 g svježeg kozjeg sira
4 zrele smokve
2-3 žličice aceta balsamica

Priprema:

1. Kupite 100 g pancete tanko narezane na trakice.

2. Zagrijte pećnicu na 230 °C.

3. Na kalup dodajte foliju i na foliju trakice pancete koje ćete oblikovati u oblik kruga (krug neće biti idealan, bitno je da se krajevi pancete dodiruju i da nema prevelike praznine između pancete kako nadjev ne bi iscurio).

4. Pancetu pecite 10-ak minuta.

5. Ohladite i dodajte komadiće svježeg kozjeg sira i po 2 komadića svježe smokve.

6. Prema želji dodajte meda i malo aceta balsamica.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju