Projekt Dalmacija Ultra Trail ušao je u završni tjedan. Pripreme za utrku trajale su trajale više od godinu dana, trasirano je više od 300 kilometara staza, potrošeno više od 2000 radnih sati, angažirano preko 200 volontera.



Cilj projekta bila je i sama utrka, ali i promocija Dalmacije kao idealne destinacije za vanjske aktivnosti, sport i natjecanja, pustolovni i izletnički turizam. I prije početka ostvaren je veliki cilj, naime utrka je dobila ITRA bodove (bodove međunarodne trail asocijacije), čime je ušla u popis najelitnijih svjetskih utrka.
Dobivanjem ITRA bodova Dalmacija ultra trail na listi je kvalifikacijskih utrka za UTMB (Ultra Trail du Mont Blanc), najpoznatiju svjetsku trail utrku, utrku koja se smatra kao neslužbeno svjetsko prvenstvo.

Od 21. do 23. listopada 2016., stazama Dalmacija Ultra Traila protrčat će više od 300 natjecatelja iz 31 zemlje, među kojima i mnoga svjetski poznata imena iz svijeta trail trčanja. Hrvatske boje na utrci 110 kilometara branit će Duje Lekšić Crv, pobjednik niza domaćih utrka koji je prije nepunih mjesec dana završio Tor de Geants.



Kako bi natjecateljima boravak i utrku učinili ugodnijim i približili ljepote našeg područja i ljubaznost naših ljudi, potrebna je i podrška svih stanovnika s područja gdje prolaze utrke. Organizatori, Udruga Dalmacija Trails, poziva stanovnike da izađu, podrže natjecatelje, navijaju i pomognu nam da se predstavimo kao dobri domaćini.

Staze su označene trakama i oznakama crveno bijele boje koje će biti uklonjene nakon utrke, te Udruga moli stanovnike da ih ne skidaju ili premještaju.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju