Zahvaljujući upotrebi i korištenju istih antioksidansa koji tijelo i perje flamingosa čine ružičastim, znanstvenici Sveučilišta u Cambridgeu uspjeli su znatno poboljšati kvalitetu kože ispitanika koji su konzumirali specijalno napravljenu čokoladu Estechoc.

Stručna istraživanja dovela su do zaključka kako su se biomarkeri u koži pedesetogodišnjaka zahvaljujući ovoj čokoladi uspjeli vratiti na razinu karakterističnu za dvadesetogodišnjake ili tridesetogodišnjake.


Također, istraživanje je pokazalo kako je kod ispitanika koji su jeli ovu posebnu čokoladu nakon četiri tjedna cirkulacija bila znatno poboljšana, što je rezultiralo smirivanjem upalnih procesa i pojačanim protokom krvi, čime se ujedno smanjuje i nastanak bora!

S obzirom da čokolada sadrži iznimno malo kalorija, znanstvenici vjeruju kako je pogodna i za dijabetičare.


Ipak, ovoj čokoladi da dođe do polica trgovina sigurno će trebati najmanje nekoliko godina. Znanstvenici planiraju nastaviti istraživanja kako bi se uvjerili u efikasnost formule koju su postigli, a kako se zasad čini, kad se čokolada i pojavi, moći će si je priuštiti samo onaj najbogatiji sloj društva.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju