Svjetski poznata pobjednica američkog MasterChefa, Christine Ha, ovog petka stiže u Kulinarski institut u Sisku, gdje će održati inspirativno predavanje na temu Kuhanje kao peto osjetilo. Christine će govoriti o svojim životnim motivacijama, borbama, kulinarstvu, MasterChefu i upoznavanju sebe kroz gastronomiju.



Što Christine Ha čini toliko posebnom, da je svojim kulinarskim vještinama ostavila bez daha i Gordona Ramsaya, Grahama Elliota, Joea Bastianicha i ostale velikane struke? Christine je slijepa, no unatoč nedostatku vida, dokazala je da svojim znanjem u kuhinji i smislom za estetiku može parirati vrhunskim chefovima.

Ova 38-godišnja chefica nikada nije završila kulinarsku školu, no to ju nije spriječilo da odnese 7 pojedinačnih i skupnih pobjeda u MasterChefu 2012. godine te odnese konačnu pobjedu te sezone. Za svoje kuhanje kaže da se mora osloniti na više osjetila dok priprema hranu: okus, miris i osjećaj određenog sastojka, ali i puno organizacije. "Ja sam živi dokaz da se snovi mogu ostvariti i kada imaš najmanje šanse za uspjehom", kazala je Ha.



Nakon pobjede u američkoj emisiji izdala je kuharicu: Recepti iz moje kuhinje: Azijska i američka hrana za utjehu (Receipes From My Home Kitchen: Asian and American Comfort Food), koja je prema New York Timesu bila knjiga godine, bila je gost predavač na TEDx, vodi kulinarsku emisiju Four Senses, član je žirija na MasterChefu u Vijetnamu, a 2014. je dobila prestižnu nagradu Hellen Keller za osobni doprinos od američke fondacije slijepih osoba.

Christine Ha rođena je u Los Angelesu, a s roditeljima se preselila u Houston, Texas. Završila je poslovnu administraciju te umjetničku školu za kreativno pisanje, a za svoju poeziju dobivala je i nagrade. Vid je izgubila 2007., 3 godine nakon što joj je dijagnosticirana neuromvelitis optica, bolest u kojoj imunitet napada optičke živce i leđnu moždinu.

Kako je okrenula svoj životni put prema kuhanju saznat ćete uskoro u intervjuu s mladom cheficom.

Više informacija potražite na stranicama Kul In-a ili Christine Ha te na njenom Facebook, Youtube i Instagram profilu. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju