U napetoj završnici prošlogodišnjeg MasterChefa Ivan Temšić osvojio je prestižnu titulu i novčanu nagradu od 200.000 kuna, a napeto je bilo do samoga kraja.

"Pobjeda je bila neočekivana do samog kraja, a to da će moj desert biti bolje izveden od Goginog, te da ću ujedno istim i pobijediti, nije bilo ni na kraj pameti", tada je otkrio Ivan uz riječi kako nije svjestan koliku zapravo težinu pobjeda nosi, ali kako je izuzetno zadovoljan i sretan jer je za prvo mjesto bilo potrebno puno angažmana, volje, ambicije te prvenstveno ljubavi prema kuhinji.

Ivan je prije godinu dana komentirao kako nagradu neće potrošiti nego uložiti za učenje i razvijanje. A gdje je Ivan danas? Pitali smo ga što se promijenilo od pobjede na MasterChefu, kako je i što radi.

„Auf, sve se promijenilo, i to brže nego što sam zamislio! Kao što je i sam stručni žiri naglašavao, MasterChef mijenja živote. Od amatera do profesionalca preko noći, bio ili ne bio spreman, zagrizao sam veliki zalogaj, i da budem najiskreniji, još se borim 😊.

MasterChef Aktualno Vraća se MasterChef: Što nas čeka u novoj sezoni showa koji mijenja živote?

Ubrzo nakon kraja emitiranja MasterChefa odlučio sam u kojem smjeru želim ići i dokazati se kolegama chefovima. Trenutno sam chef u novootvorenom hotelu Marinus, nadomak Trogira, u sklopu kojega je restoran Oblica, smješten u predivnoj uvali, okružen stoljetnim maslinama. Tu je i beach bar, tako da, kao što i rekoh, zalogaj je velik. U malo vremena okupio se mladi ambiciozni tim, preuzeli smo dvije kuhinje, dali sve od sebe, i odradili prvu sezonu.

Snašli smo se, trenutno smo u fazama planiranja za dogodine, pomalo završavajući sezonu. Maksimalno se fokusiramo na unaprjeđenje kvalitete kako bi gosti bili što zadovoljniji“, otkriva Ivan koji se sa velikim zadovoljstvom sjeća prisjeća natjecanja. 

„Nostalgija je svakako tu, ne mogu vjerovati koliko je vremena prošlo i gdje sam sada naspram godine dana unazad. Svaka epizoda nosila je svoju uspomenu, pogotovo sa sitnicama koje su se događale iza kamera. Bilo je svega, ali što je najbitnije, smijeha najviše. Ako smijeh produžuje život, nakon druženja sa ovom ekipom, vjerojatno nikad neću umrijeti“, smije se Ivan, naglašavajući kako je ekipa važnija od pobjede. Dodaje kako ne bi došao do prvog mjesta bez volje, ambicije, želje i fokusa: jednostavno, pribranosti do samog kraja.

MasterChef mu je, kako kaže, pomogao izbrusiti brzinu u kuhinji, potaknuo kreativnost i poboljšao organizaciju te poslužio kao velika odskočna daska, a za buduće natjecatelje Ivan ima tri riječi: organizacija, organizacija i organizacija.

„Uz dobru organizaciju bit ćete brzi, točni, čisti i spremni reagirati u sekundi. Organizacija je ključ svega“.

Potraga za najboljim kuharom ili kuharicom u novoj sezoni showa MasterChef je započela, a gledatelji će vrlo brzo imati priliku vidjeti tko je sve svoju strast prema kuhanju i gastronomiji odlučio pokazati ispred iskusnih profesionalaca, iskusnih chefova, ali i ispred televizijskih kamera.

Chef Stjepan Vukadin otkriva što ga može isprovocirati u poslu - i čime bi se bavio da ne kuha… MasterChef MasterChef MasterChef - 5 +1 MasterChef - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju