Tjedan češkog filma,
u svom 23. Izdanju, otvara se 11. listopada 2016. u zagrebačkom kinu Europa, od 20 sati.

Domaćoj publici predstaviti će seukupno šest odabranih raznovrsnih ostvarenja češke kinematografije, među kojima su i jedan od najvećih novih čeških kino hitova, 'Zmijska braća' Jana Prušinovskog, te češki kandidat za Oscara, 'Kućna njega' Sláveka Horáka, koji će nakon prikazivanja u sklopu Tjedna češkog filma krenuti u redovnu kino distribuciju u Hrvatskoj.

Program otvara 'Teorija tigra' Radeka Bajgara, tragikomični film ceste, a u ovogodišnji repertoar uključen je i 'Obiteljski film' Olma Omerzua, nagrađivana kombinacija crne komedije i obiteljske drame, te eksperimentalna kombinacija animiranog i igranog filma, 'Ubojite priče' Jana Bubeníčeka. Sve generacije uživat će u zabavnim zgodama najpoznatijih animiranih nespretnjakovića, koji su na četrdesetu obljetnicu svog postojanja preseljeni s televizijskih ekrana na veliko platno: 'Pat i Mat na filmu' ('A je to').

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni kina Europa i web stranici po cijeni od 25 kuna za pojedinu projekciju (22 kune za djecu, studente i umirovljenike) ili po cijeni od 100 kn za paket ulaznica za sve filmove.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju