Svoja vrata u veljači Zagrepčanima će otvoriti novi kafić, po svom uređenju, jedinstven u gradu. Bajkovitu atmosferu upotpunjavaju neobični lusteri i drvo iza šanka, umjetno doduše, koje se penje iznad glava barmena i posjetitelja.Novi kafić, naziva Potter, smješten u Sesvetskoj 1 kraj Kennedyjevog trga, početno je inspiriran pričom o malom engleskom čarobnjaku Harryju Potteru, ali svoju je priču razvio dalje od toga. Vlasnici su veliki ljubitelji hita J. K. Rowling, a izgled kafića pomno su osmišljavali posljednjih godinu dana. U tom su periodu obilazili tavane prijatelja, dvorce, antikvarijate, buvljake, trgovine po Hrvatskoj i vani, kako bi prikupili neobične detalje koji će oblikovati prostor kakvog su zamislili.

"Šuma, priroda, mistika, to je bila ideja vodilja pri uređenju i dobili smo ovu urbano-mističnu priču. Stablo u kafiću rađeno je po narudžbi, lampe također, a na terasi, kada vrijeme dođe, posadit ćemo stablo i drugo bilje", kazao je poslovođa Marko Storić. Tako se na policama i zidovima nalaze mačevi, vrčevi, male skulpture, satovi i, naravno, knjige.Što se tiče ponude, neće biti pića koja su pili mali čarobnjaci iz Harryja Pottera, iako će biti akcija tih naziva, a kasnije vjerojatno i koktela. Unatoč tome, ponuda je bogata, pa je tu 40-ak domaćih i stranih piva, žestoka pića i sokovi, kave, a cijene ne odskaču od ponude ostalih zagrebačkih barova. Ljubitelji slatkog moći će uživati u tortama. S terasom, 200-tinjak je sjedećih mjesta s oko 50 stolova, a odvojen je dio za pušače i nepušače.

"U blizini smo faksa, ali ne želimo biti kafić samo za studente, već za sve. Smatramo se i obiteljskim kafićem, imat ćemo dječji kutak čim vrijeme dozvoli i ponudu toplih napitaka za djecu", ističe Marko.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju