Budva je jedna od najposjećenijih turističkih destinacija u Crnoj Gori. Dva glavna razloga zašto je Budva tako popularno odredište su predivne plaže, točnije njih 17, i širok raspon smještaja, od vrlo pristupačnih, do super luksuznih hotela.

Smještena u središnjem dijelu crnogorske obale, nazvanoj 'Budvanska rivijera', razvila se na malom poluotoku, na kojem se nalazi stari dio grada. Budva je definitivno najposjećenija destinacija u cijeloj Crnoj Gori. Ono što najviše privlači turiste u ovaj dio Europi svakako je čisto more, bogata povijest i ludi noćni život.

Stari dio grada danas je zaštitni znak Budve. Nalazi se na malom poluotoku, koji je zapravo nekada bio otok, ali je kasnije povezan s kopnom. Zidine Staroga grada bile su, i danas su, atrakcija za sve posjetitelje. Zidine potječu još iz srednjeg vijeka, kada su na ovim prostorima vladali Mlečani. Zbog karakterističnog rasporeda ulica, trgova i kula, prilikom šetnje kroz grad dobit ćete dojam kao da se krećete kroz srednjevjekovni labirint. U Starom gradu smještena je i Citadela koja danas služi kao ljetna pozornica u vrijeme održavanja manifestacije 'Grada teatra'.

Danas Budva slovi kao destinacija za svačiji džep. Bilo da želite pristupačni odmor ili ste više za 'high' luksuzni doživljaj, Budva će zadovoljiti vaša očekivanja. Većinu posjetitelja čini mlađa populacija koja je Budvu prepoznala kao idealnu destinaciju gdje se može dobro zabaviti i uživati u prekrasnom suncu. Sa preko 2300 sunčanih sati u godini, Budva slovi kao jedan od najsunčanijih i najtoplijih gradova na jadranskoj obali.

Zbog svog specifičnog položaja Budva je popularna kao destinacija s koje se može u relativno kratkom roku stići do okolnih gradova koji su isto tako bogati poviješću i znamenitostima. Jedan od tih gradova je i Podgorica, nekadašnji Titograd. Podgorica je Crnogorcima najveći i najznačajniji grad, ali i ujedno i grad u kojem se najbolje shoppingira. Na drugu stranu nalazi se Kotor. Ovaj grad staro je grčko naselje koje se, u odnosu na Budvu, nalazi sjevernije na rubu zaljeva. Kotor je omeđen s četiri kilometra drevnih zidina i ujedno slovi kao grad koji priča svoju povijest na svakom koraku.



Kako je Budva razvijeni turistički grad, pronaći smještaj ne bi trebao predstavljati problem. No unatoč tome mi smo vam pronašli maleni i slatki hotel koji se nalazi u strogom centru Budve. Smješten tek 300 metara od mora predstavlja idealno mjesto za odmor. Sve sobe su klimatizirane, a u sklopu hotela nalazi se i restoran sa 150 mjesta, slastičarnica i nadaleko poznata terasa 'Pod Lozom'.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju