U Crnoj Gori postoji dosta turističkih bisera, a među njima se svakako ističe Budva. Njezino priobalno područje zvano budvanska rivijera svojim znamenitostima i prirodnim ljepotama privlači turiste iz cijelog svijeta i čini ovaj gradić i općinu centrom crnogorskog turizma. Što to privlači posjetitelje u Budvu?


Budva nema što nema


Kada stignete u Budvu i spazite njezine uličice i kuće, odmah će vam biti jasno da je riječ o "gradu s dušom". Jedan od zanimljivijih dijelova je samo srce Budve, tj. njezin Stari grad. Zidine Starog grada potječu iz 15. stoljeća. Uske ulice, mali prolazi i trgovi simpatični su detalji toga dijela Budve, a u utvrdu možete ući na jedna od pet ulaznih vrata. Tijekom ljeta tamo se održavaju razne predstave, koncerti i izložbe. Potražite i kip Balerine koji krije prekrasnu legendu o djevojci koja je na obali do kraja života čekala svog zaručnika mornara, no on se nikad nije vratio. I da, obavezno posjetite poluotok Sveti Stefan, jedno od najekskluzivnijih ljetovališta na Mediteranu. U tom dijelu Budve ljetovale su mnoge poznate ličnosti, poput Sophie Loren, Kirka Douglasa, Sylvestera Stallonea.

Budva Budva (Foto: Getty Images)


Kakva hrana!


U Budvi se, budući da je riječ o turističkom središtu, nalazi mnogo dobrih restorana sa širokom ponudom hrane. Probajte neki od svježih ribljih specijaliteta u restoranu Jadran koji posjećuje lokalno stanovništvo zbog svježe ribe iz Jadranskog mora. U restoranu Astoria možete isprobati ostalu mediteransku kuhinju poput salate od pršuta i mozzarelle.


Cijene za duboke i plitke džepove


U Budvi postoji velika ponuda kvalitetnog smještaja, a može se naći po pristupačnim cijenama. Ponuda koju smo mi pronašli uključuje 5 dana/4 noćenja u hotelu s tri zvjezdice za dvije osobe, za samo 2659 kuna. Hotel Park nalazi se na obali, samo nekoliko koraka udaljen od mora. Na odličnoj je poziciji da samo u nekoliko minuta možete uživati na budvanskoj rivijeri ili u hotelskom parku prepunom zelenila i hladovine. Izbor je na vama!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju