U moru slatkih ideja za nadolazeće blagdane, odlučila sam pripremiti taaako jednostavan, a opet taako fini recept za koji će vam trebati manje od pola sata pripreme. Radi se o kolačićima prema recepturi za liznere, no ovaj put u bezglutenskoj verziji.

Umjesto pšeničnog glatkog brašna koristila sam bezglutenski mix i heljdino brašno no vi možete koristiti umjesto heljdinog mljevene orahe, lješnjake ili bademe. Gotove kolačiće možete premazati pekmezom, Nutellom ili čokoladom, a možete ih i ostaviti ovako jednostavno savršene bez ikakvog nadjeva .

Još Barbarinih recepata potražite na njenom blogu Foodiona, Facebook stranici ili YouTube kanalu.



Božićni kolačići bez glutena

Sastojci:


100 g bezglutenskog mixa
25 g heljdinog brašna
25 g šećera u prahu
50 g maslaca
Prstohvat soli
1 jaje

Priprema:

1. U zdjeli pomiješajte brašno, šećer i sol.

2. Hladni maslac dodajte u zdjelu i promiješajte dok ne dobijete mrvičastu strukturu.

3. Zatim dodajte jaje i zamijesite glatko tijesto.

4. Gotovo tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku pola sata.

5. Upalite pećnicu na 180°C.

6. Tijesto razvaljajte po pobrašnjeloj površini na 1 cm debljine.

7. Pomoću raznih kalupa izrezujte oblike i stavite u kalup za pečenje. Ja sam u svoje utistnula pečat sa likom soba za efektniji izgled.

8. Kolačiće pecite kratko 5-8 minuta, pazite da ne potamne.

9. Pečene kolačiće ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi, a poslužiti ih možete spekmezom ili čokoladom.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju