Iz godine u godinu širi se priča o Božićnoj priči, koja je svoje prve stranice ispisala još prije 14 godina. Uz veliki trud i odricanje, obitelj Salaj uspjela je postaviti najznačajniju božićnu manifestaciju u kontinentalnoj Hrvatskoj, koju hrli vidjeti i staro i mlado.

Raskošno uređeno dvorište obiteljske kuće obitelji Salaj u malom mjestu Grabovnica tek nedaleko Čazme, posjetile su mnoge svjetske medijske kuće i tako prenijele priču o ljubavi jedne obitelji prema raskošno ukrašenom Božiću. Potoci, stazice, otoci, jezera, šume i njegovani travnjaci ovih će dana nastaniti veličanstveno ukrašeni borovi, snjegovići, vile i vilenjaci, anđeli, jeleni i mnoštvo drugih mističnih bića. Iako su prizori predivni i danju, oni ipak postaju čarobni kada se spusti mrak te kada se upali više od 2 milijuna šarenih lampica. Upravo toliko je obitelji Salaj potrebno lampica da bi prenijeli svoju ljubav i radost Božića drugima. Noćna šetnja idiličnim stazama, okupanim raskošnim svjetlom lampica, prava je romantična gesta koju možete pružiti svojim najmilijima, a vaši klinci dugo će sanjati prizore djeda Božićnjaka, jelena i snjegovića obasjanih čudesnim svjetlima.

Salajland

Do najljepše božićne priče u Hrvatskoj možete doći sami, vlastitim vozilom bez prethodne najave. Ove godine lampice se pale 2. prosinca točno u 16 sati, kada će se otvoriti vrata svim posjetiteljima koji žele uživati u prekrasnim prizorima raskošno ukrašenog dvorišta. Božićna čarolija bit će dostupna svima do 13. siječnja 2017., svaki dan od 16 do 21 sat. Uz pregršt lampica i božićnih prizora obitelj Salaj se pobrinula i da ne ostanete gladni. Tako za vas svakodnevno pripremaju salajnicu s čvarcima od najfinijeg mesa i ukusne zalogaje od domaće šunke i hrena. Za one promrzle, tu je Salajevo kuhano vino, crno ili bijelo, koje je neizostavni dio njihove ponude. Ako ste više za bezalkoholne napitke svakako probajte jedan od 7 vrsta čajeva koji će i one najzahtjevnije oduševiti svojim okusom i mirisom.



Oni željni višednevnog istraživanja prekrasne ponude Salajlanda ne moraju brinuti da će morati svaki dan voziti do Čazme i natrag do svog doma. U podnožju Moslavačke gore, u mjestu Podgarić, smjestila se Vila Garić, koja je samo za vas pripremila savršenu ponudu za obiteljske zimske praznike. Vila Garić nalazi se samo 45 minuta vožnje od Salajlanda, a ulaznice možete kupiti na recepciji Vile. Nakon uživanja u bajkovitim prizorima božićnih lampica, odvojite vremena kako biste posjetili Lovrakov centar u Velikom Grđevcu, gdje je smješten popularni "Vlak u snijegu" iz još popularnije knjige. Ulaznicom od 15 kuna dobit ćete jedinstveni uvid u maštu Mate Lovraka te dobiti mogućnost istražiti parnu lokomotivu koju su otkopavala djeca u istoimenom filmu. Tu je još i Mlinareva kuća i mlin Družbe Pere Kvržice. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju