Francuski tart od jabuka koji oduševljava okusom...

Sastojci za rascvjetani tart od jabuka:

Tijesto:
(kalup od 30 cm)
250 g glatkog brašna
100 g šećera u prahu
120 g maslaca
1/2 praška za pecivo
1 jaje
prstohvat soli

Nadjev:
10-12 jabuka
3 žlice limunova soka
1/2 šalice meda
4 žlice gustina
1/2 žličice cimeta

Priprema: 

1. Prosijte brašno u posudu, dodajte omekšali maslac, šećer u prahu, prašak za pecivo, prstohvat soli te izmiješajte. Dodajte jaje i zamijesite prhko tijesto, zamotajte u foliju i stavite u hladnjak.

2. Jabuke tanko narežite i kuhajte na pari oko 4-8 minuta tako da omekšaju, ali ostanu savitljive. Prelijte ih mješavinom limunova soka, meda, gustina i cimeta.

3. Prhko tijesto, razvaljajte u krug veći od kalupa pa ga prebacite u njega i utisnite lagano prstima. Na prhko tijesto u krug rasporedite ploške jabuka. Pecite na 175°C oko 45 minuta i ostavite da se hladi 20 minuta. Prema želji dodatno premažite zagrijanim medom i cimetom.

U videu možete pogledati način na koji se slažu ploške jabuka. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju