Kako su turisti često nekulturni i nije neka novost. Već smo i sami nekoliko puta pisali o ljudima koji su šarali po Koloseumu i slično, no jedan američki turist nije mogao „suspregnuti“ mjehur, pa se olakšao pokraj skulpture iz 16. stoljeća. No, sudeći prema kazni koja mu prijeti, drugi put će dobro razmisliti prije nego odluči napraviti nešto slično.

Dvadesetjednogodišnjak iz New Jerseyja, uhvaćen je kako mokri po stepenicama povijesne firentinske zgrade Loggia dei Lanzi u kasnim noćnim satima. Na kameri ga je spazio zaštitar koji je odmah pozvao policiju. Iako je dobio prekršajnu, a ne kaznenu prijavu, ne gine mu kazna od 5 do 10,5 tisuća eura, koliko se ovdje kažnjavaju činovi slični ovom.



Turist je prema pisanju firentinskih novina, student koji se došao zabaviti u Italiji, ali čini se kako mu je zabava na „Čizmi“ već itekako prisjela.

Loggia dei Lanzi je slavna galerija na otvorenom, koja je izgrađena u 14. stoljeću, a dva stoljeća poslije ovdje su se počele izgrađivati skulpture. Jedna od njih je i ona koja prikazuje Herkula i Kakusa, a upravo je nju „zapišao“ neodgovorni Amerikanac.



Na žalost, ovo nije prvi put kako se Firenca susreće s nekulturom turista. Lani su počeli polijevati stepenice slavnih bazilika, a sve kako turisti ne bi na njima sjedili i jeli.

Gradonačelnik Firence tada je te turističke navike nazvao nepoštivanjem, a vjerojatno ni sam nema riječi kojima bi opisao ponašanje studenta iz New Jerseyja.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju