Najvažnija stvar kod pripreme sladoleda iz vrećice je kupnja vrećica koje se mogu dobro zatvoriti. Tako ćete biti sigurni da se neće probušiti, a sadržaj iscuriti.

U manju vrećicu se dodaje mlijeko, vrhnje i ekstrakt ili sirup prema želji, a u veću led i krupna sol. Budući da je potrebno mućkanja, bacanja i gnječenja korisno je koristiti rukavice, ručnik ili krpu da se ruke ne smrznu. Potrebno je mućkati oko 5 – 10 minuta ili dok se tekući sastojci ne stisnu.

Sastojci za domaći sladoled:

1/2 šalice punomasnog mlijeka
1/2 šalice vrhnja za šlag
1/4 šalice šećera
1/2 žličice ekstrakta vanilije
1 šalica krupne soli
led

Priprema:

1. Pomiješajte mlijeko, šećer i vaniliju pa dobro promiješajte i ulijte u plastičnu vrećicu. Prema želji dodajte i čokoladni sirup. Ako vrećica ima zatvarač zatvorite ga i oprezno gnječite vrećicu da se sastojci dobro pomiješaju.

2. Zatim napunite veću vrećicu ledom do polovice i dodajte krupnu sol. Stavite manju vrećicu u veću, istisnite zrak i zatvorite je.

3. Pet do deset minuta tresite, bacajte, gnječite vrećicu i pritom se dobro zabavite. Što je vani toplije to će vam duže trebati da se napravi sladoled. Ako vam bude hladno za ruke stavite rukavice ili zamotajte vrećicu u krpu ili ručnik.

4. Izvadite sladoled iz vrećice i poslužite sa šlagom, voćem ili čokoladom.

Nož Hrana i piće Kako ga kupiti i održavati: 5 čestih pogrešaka koje uništavaju i najbolji nož  

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju