Najvažnija stvar kod pripreme sladoleda iz vrećice je kupnja vrećica koje se mogu dobro zatvoriti. Tako ćete biti sigurni da se neće probušiti, a sadržaj iscuriti.
U manju vrećicu se dodaje mlijeko, vrhnje i ekstrakt ili sirup prema želji, a u veću led i krupna sol. Budući da je potrebno mućkanja, bacanja i gnječenja korisno je koristiti rukavice, ručnik ili krpu da se ruke ne smrznu. Potrebno je mućkati oko 5 – 10 minuta ili dok se tekući sastojci ne stisnu.
Sastojci za domaći sladoled:
1/2 šalice punomasnog mlijeka
1/2 šalice vrhnja za šlag
1/4 šalice šećera
1/2 žličice ekstrakta vanilije
1 šalica krupne soli
led
Priprema:
1. Pomiješajte mlijeko, šećer i vaniliju pa dobro promiješajte i ulijte u plastičnu vrećicu. Prema želji dodajte i čokoladni sirup. Ako vrećica ima zatvarač zatvorite ga i oprezno gnječite vrećicu da se sastojci dobro pomiješaju.
2. Zatim napunite veću vrećicu ledom do polovice i dodajte krupnu sol. Stavite manju vrećicu u veću, istisnite zrak i zatvorite je.
3. Pet do deset minuta tresite, bacajte, gnječite vrećicu i pritom se dobro zabavite. Što je vani toplije to će vam duže trebati da se napravi sladoled. Ako vam bude hladno za ruke stavite rukavice ili zamotajte vrećicu u krpu ili ručnik.
4. Izvadite sladoled iz vrećice i poslužite sa šlagom, voćem ili čokoladom.