Bellucci coffee & wine bar
novi je vinski bar u Zagrebu koji svojim posjetiteljima nudi finu kapljicu, ali i slastan zalogaj. Vlasnica Suzana Paparić, zbog nedostatka urbanog sadržaja po kvartovima, htjela je takvu priču dovesti u zapadni dio grada, konkretnije Ljubljanicu, kako stanovnici ne bi morali za svaki finiji izlazak ići do centra. "Htjela sam da bude nešto malo neobičnije, ali da se čovjek osjeća ugodno i zadovoljno i, naravno, da se vrati", kaže Suzana, a u tome je i uspjela jer je Bellucci uvijek pun.



Posjetitelji na izbor imaju 30 etiketa crnih i 30 bijelih vina, 4 pjenušca, razne vrste piva, među kojima i zanatske, sokovi, kava, čajevi, neobični ginovi i talijanski likeri. Bogatu ponudu prate i "kvartovske" cijene, pa se čaša vina kreće od 13 do 25 kuna, pjenušca 18 do 24, koktela 28 do 35, zanatska su piva po 20, a likeri 15 do 20 kuna.

U ponudi pića, osim vina, ističu se razne vrste ginova baziranih na začinima. Kako bi pojačali njihov okus, ali poslužili i kao dekoracija, u njih se dodaju ružini pupoljci ili latice, kardamom, listići kokosa, sušene maline, anis, lavanda ili hibiskus. Likeri su s okusom kamilice, limuna, šljive s bademom… "Ovakva je ponuda meni falila u kvartu. Volim likere, pa sam htjela u ponudu uvrstiti nešto neobičnije, za što sam inače morala u centar", ističe Suzana.



Ovdje možete i prizalogajiti, a osim slastica iz Amelie tu su plate s domaćim sirevima (među kojima su i oni s orašastim plodovima, kimom, tartufima, odležani u crnom vinu, pepelu i slično) i pršutom, koje na stol stižu u zanimljivom aranžmanu. Uz sir i pršut tako ćete dobiti i orašaste plodove, sušeno ili svježe voće, marinirane masline, maslinovo ulje i džem. "Svako jelo koje izađe na stol treba izgledati lijepo i biti apetitlih", ističe Suzana. Cijene plate kreću se već od 25 kuna, a sastoje se od nekoliko vrsta sira i dodataka, od kojih se i dvije osobe mogu najesti.

Zanimljivu ponudu prati i ugodan ambijent za kojeg su zaslužne sama vlasnica i arhitektica Matilda Marelja. Atmosfera je intimna i zbog malenog prostora, koji, unatoč tome, nije "zbijen". Jednostavno uređenje karakterizira industrijski stil, neobične lampe "spideri" s Edison žaruljama, filmski reflektori te "zid" napravljen tehnikom gipsanog odljeva, a uzor mu je bio rimski friz. Zanimljivi stolovi i stolice uvezeni su iz Indije, a isporuka je, zbog sezone monsuna tamo, kasnila čak tri mjeseca.



S ljepšim vremenom stiže i terasa, pa će gosti Belluccija moći uživati i na otvorenom.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju