Zanatske pivovare, ulična hrana i glazba bile su ideja vodilja pri nastanku BeerYard festivala, koji se ove subote održava u dvorištu Močvare/Jedinstva. Organizatori, Nova Runda i Žedno Uho, htjeli su objediniti ove tri nezavisne scene te dati vjetar u leđa malim poslovnim i glazbenim subjektima.

Uz pivovare, objekte ulične hrane i bendove, predstavit će se i dva zagrebačka craft puba: Craft Room i Hop In, koji će biti zaduženi za točenje zanatskog piva stranih pivovara, ali će i pomoći svim pivovarama koje se ne mogu baviti direktnom prodajom, da se toče preko njih.

U popodnevnim satima održavat će se i pivske radionice unutar kluba Močvara. Kroz radionice će se predstaviti i novi nezavisni pivski portal Pivarium, a posjetitelji će moći saznati sve o poslovnim modelima pivovara, gdje će 3 pivovare, Nova Runda, Varionica i Zmajska pivovara, pričati svoja dosadašnja iskustva te dijeliti savjete novim potencijalnim pivovarama.

Od 19 sati počinju koncerti, a nastupaju Magul iz Šibenika, ESC Life i Muscle Tribe of Danger and Excellence iz Zagreba te Kraj programa iz Rijeke.

Festival počinje u podne, a cijena ulaznice je 35 kuna.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju