Daruvarski Dani piva prepoznatljivi su kao najveće okupljanje hrvatskih craft pivara na jednom mjestu i svake godine privlače sve veći broj ljubitelja piva i poznavatelja pivske kulture u ovaj grad, koji ponosno nosi titulu jednog od najljepših malih gradova Hrvatske.

Pivovara Daruvar zasigurno je jedan od najznačajnijih simbola Daruvara i njegove bogate tradicije. Osnovana je još davne 1840. godine na imanju grofa Jankovića, a budući da od samih početaka pa sve do danas neprekinuto djeluje na istom mjestu, slovi za najstariju pivovaru u Hrvatskoj, jedinstvenu po načinu proizvodnje piva prema tradicionalnoj češkoj tehnologiji.

Čak 70 različitih craft piva na jednom mjestu

Ovogodišnja dvodnevna manifestacija Dani piva održat će se 17. i 18. 5. 2019. te će okupiti više od 40-ak craftera iz cijele Hrvatske. S obzirom na to da su domaći nezavisni pivari međusobno vrlo povezana zajednica te kontinuirano bilježe sve veći broj članova, i ove će se godine u sklopu Dana piva održati Festival malih nezavisnih pivara Hrvatske pod nazivom 'Dan nezavisnosti', a unutar njega će biti organizirano nekoliko predavanja i panel-rasprava čiji će glavni naglasak biti na kolaboracijama i postojećem Zakonu o trošarinama.

Pivari će nakon toga posjetiteljima ponuditi i prezentirati svoja piva, pa će tako struka i publika imati priliku na jednom mjestu upoznati i kušati čak 70-ak različitih domaćih craft piva. Program započinje u petak 17.05.2019. u 18.00 sati u prostoru Dvorca Janković, a nastavlja se u subotu 18.05.2019. od jutarnjih sati na glavnom gradskom trgu u Daruvaru.

Pivo i gastronomski specijaliteti – torta od piva i BBQ meso iz smokera

Pivovara Daruvar, koja je uz Grad Daruvar i Turističku zajednicu Daruvar organizator ovog događanja, kao najstarija hrvatska pivovara dom je poznate linije craft piva naziva 5th Element, ali i omiljenog lagera Staročeškog piva. Ono će se točiti u subotu od ranih jutarnjih sati na atraktivnom šanku dugačkom 20 metara postavljenom na gradskom trgu, a uz vrhunsko pivo posjetitelji će moći uživati i u zanimljivoj gastronomskoj ponudi. Iz pokretne food-prikolice gostima će se nuditi jela iz smokera BarbaQ – od burgera, roštilja, rebarca, tortilja, do raznih salata s BBQ mesom. Za slatki dio priče bit će zadužena gastroblogerica Marina Obradović, koja će daruvarskoj publici ponuditi posebnu tortu napravljenu od tamnog Stout piva by 5th Element. Također, u sklopu manifestacije, tijekom subote održat će se Sajam cvijeća i Sajam tradicionalnih gastroproizvoda iz kontinentalnog dijela Hrvatske.

Street Art i zabavno-glazbeni program tijekom cijelog dana

Program Dana piva upotpunit će i niz ostalih cjelodnevnih zabavnih događanja za cijelu obitelj. U dnevnom dijelu programa uz DJ glazbu goste će zabavljati daruvarski bend Boogie Woogie Combo, za djecu će biti organiziran cjelodnevni Kutak u kojem će najmlađi posjetitelji moći isprobati akrobatiranje na svili, ringu i hammocku, a uz facepainting imat će priliku naučiti žonglirati s tanjurima. Interaktivni cirkuski nastup obogatit će akrobatska koreografija na zračnom ringu, animatori i hodači na štulama te žongliranje s vatrenim rekvizitima. Dodatnu dozu smijeha posjetiteljima će zasigurno priuštiti i stand-up nastupi komičara.

Više informacija o Danima piva i detaljan program potražite ovdje.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju