Čini se kako je pola svijeta poludjelo za avokadom. Nakon što je lani nastao avokado burger i avokado tost, ovo je voće nedavno iskorišteno za jednu posve novu namjenu. Naime, jedan australski kafić izumio je avolatte, kavu posluženu u kori avokada i nije dugo trebalo da to postane svjetski trend i naiđe na brojne poklonike koji se hvale kako su upravo popili avolatte!

Stotine raznih postova na Internetu prikazuju ljude koji uživaju u ovoj neobično posluženoj kavi. Uživa se doslovno svugdje, pa iako je avolatte nastao u "Land down under", danas u njemu guštaju stanovnici Turske, Njemačke, Nizozemske...

Da vam je netko rekao prije par godina kako će ovo postati trend, vjerojatno biste mu rekli da je lud. Ipak, neobični izum u "suradnji" s Instagramom doveo je do toga da vas više nitko ne smatra ludim ako pijete kavu iz avokada, već ćete ubrati more "lajkova".

Trend je, kao što smo već rekli, započeo u Australiji, točnije u kafiću Truman u Melbourneu. Iz samog kafića priznali su kako je to sve trebala biti šala i kako ih nisu ni planirali prodavati, no uskoro su u kafić počeli dolaziti ljudi i naručivati avolatte.

"Sto ljud, sto čudi", dodali bismo mi te zaključili kako se na ovom našem trećem kamenčiću od Sunca, zbilja svašta može prodati... 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju