Čini se kako je pola svijeta poludjelo za avokadom. Nakon što je lani nastao avokado burger i avokado tost, ovo je voće nedavno iskorišteno za jednu posve novu namjenu. Naime, jedan australski kafić izumio je avolatte, kavu posluženu u kori avokada i nije dugo trebalo da to postane svjetski trend i naiđe na brojne poklonike koji se hvale kako su upravo popili avolatte!

Stotine raznih postova na Internetu prikazuju ljude koji uživaju u ovoj neobično posluženoj kavi. Uživa se doslovno svugdje, pa iako je avolatte nastao u "Land down under", danas u njemu guštaju stanovnici Turske, Njemačke, Nizozemske...

Da vam je netko rekao prije par godina kako će ovo postati trend, vjerojatno biste mu rekli da je lud. Ipak, neobični izum u "suradnji" s Instagramom doveo je do toga da vas više nitko ne smatra ludim ako pijete kavu iz avokada, već ćete ubrati more "lajkova".

Trend je, kao što smo već rekli, započeo u Australiji, točnije u kafiću Truman u Melbourneu. Iz samog kafića priznali su kako je to sve trebala biti šala i kako ih nisu ni planirali prodavati, no uskoro su u kafić počeli dolaziti ljudi i naručivati avolatte.

"Sto ljud, sto čudi", dodali bismo mi te zaključili kako se na ovom našem trećem kamenčiću od Sunca, zbilja svašta može prodati...