Da, dobro ste pročitali, pola milijuna kuna! I dok bi neki s tim odmah kupili stan ili stavili na štednju, svjetski milijarderi će se si sigurno, unatoč posjedovanju vlastitih zrakoplova, koji put priuštiti i ovaj let.

Ako se ikad odlučite za let na relaciji London – Melbourne, teško da ćete imati ovoliko za kartu, ali ljudi poput Billa Gatesa, Romana Abramoviča i sličnih, ovaj će si let priuštiti bez problema. Naime, karta aviokompanije Etihad na spomenutoj relaciji prodaje se po cijeni od nestvarnih 55 tisuća funti, a s obzirom da znamo kako je 1 funta vrijedi nešto manje od 10 kuna, nije teško izračunati kako je za ovaj povratni let potrebno izdvojiti oko pola milijuna naših novčanica!

> Sletite radije drugdje: 10 najgorih aerodroma na svijetu

Naravno, ovdje nećete putovati kao običan putnik u ekonomskoj klasi, a niti u nečemu nalik na biznis klasu. Ova karta nudi potpuno novu dimenziju i doživljaj leta. Naime, kupovinom karte na dobivate trosobni apartman koji se proteže na nevjerojatnih 125 metara kvadratnih, a s njim u paketu, stižu i butler i kuhar. Sve je to stalo u Airbus A380, a ponuda vrijedi za jednu do dvije osobe.

Jasno, cijena karte uključuje i luksuzni transport do i od aerodroma, privatni check – in (još najbolje da stojite u redu s ostalim 'smrtnicima' nakon plaćanja ovog iznosa), a s obzirom da avion predsjeda u Abu Dhabiju, milijarderi koji se odluče ovako putovati dobit će posebnu sobu, kako im put ne bi teško pao.

> Zašto moramo ugasiti mobitel u avionu?

Ovom cijenom oborena je dosadašnja cijena, koji je isto nudio Etihad. Ona se odnosila na let New York – Mumbai, gdje ste u ovakvom luksuzu mogli uživati za 52 tisuće funti.

Rado bismo zamolili nekog da nam opiše ovaj put, al nekako ne vjerujemo da se među našim čitateljima nalazi netko ovoliko bogat. Ako griješimo, slobodno se javite i dajte koju crticu s putovanja. Jamčimo anonimnost!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju