Kostimirana predbožićna utrka Zagreb Advent Run već četvrtu godinu zaredom vraća se na ulice blagdanski ukrašenog Zagreba. Tisuće šareno odjevenih sudionika ovogodišnje utrke podržat će borbu protiv melanoma, ali i nastojati pozicionirati Zagreb Advent Run kao jednu od najmasovnijih europskih adventskih utrka.

Utrka će se održati u nedjelju, 8. prosinca, s početkom u 11 sati sa startom i ciljem ispred hotela The Westin Zagreb, a svi zainteresirani sudionici mogu se prijaviti na službenoj stranici utrke www.zagrebadventrun.hr.

„Veselimo se još jednom uspješnom i zabavnom izdanju Zagreb Advent Runa, a ove godine našim sudionicima priredili smo dvodnevno događanje. Novost je da će sudionici utrke imati priliku uživati u bogatom programu dan prije utrke, 7. prosinca.

Tada će za njih biti organizirano preuzimanje startnih paketa, bogati glazbeni program, sportsko-edukativni program, besplatni preventivni pregledi madeža te stručna savjetovanja o zaštiti kože koje smo im omogućili u suradnji s udrugom Zdravi pod suncem“, najavio je Mario Petrović, predsjednik Uprave Millenium promocije i jedan od organizatora utrke, te je pozvao sve zainteresirane da se pridruže veseloj atmosferi najšarenije hrvatske utrke.

Zagreb Advent Run - 2 Zagreb Advent Run - 2 (Foto: PR)

Prošlogodišnje izdanje utrke okupilo je više od 2500 sudionika, a organizatori pozivaju sve raspoložene i kostimirane građane da se pridruže Zagreb Advent Runu te zajedničkim snagama i brojnošću postanu jedno od najmasovnijih europskih adventskih sportskih događanja.

„Ponosni smo na veliki uspjeh prošlogodišnjeg izdanja, kada smo okupili 2500 sudionika iz čak 29 zemalja, a utrka je bila jedini sportski događaj u sklopu nagrađivane manifestacije Advent u Zagrebu. Ove godine očekujemo još veći broj sudionika jer nam je ideja pretvoriti Zagreb Advent Run u jednu od najmasovnijih adventskih utrka u Europi.

Pozivamo sve prijatelje, obitelji s djecom, kućnim ljubimcima, trkače i hodače da se kostimiraju i pridruže nam se u ostvarenju ovoga cilja te borbi protiv melanoma“, izjavio je Berislav Sokač, jedan od organizatora utrke te idejni začetnik Zagreb Advent Runa.

Potaknuti činjenicom da svake godine rapidno raste broj osoba oboljelih od melanoma u Hrvatskoj, organizatori su odlučili ovogodišnju utrku posvetiti upravo edukaciji i promicanju važnosti odgovornog ponašanja na suncu u svim godišnjim dobima. 

Zagreb Advent Run održava se svake godine u predbožićno vrijeme. Ove godine sudionici trče dvjema trasama – 5 i 10 kilometara, a pridružit će im se i nordijski hodači. Organizatori utrke su Millenium promocija, vodeća hrvatska agencija za integrirano tržišno komuniciranje, i Run Croatia, tvrtka za promociju sporta i zdravog načina života. Dio sredstava od kotizacija utrke bit će doniran udruzi „Zdravi pod suncem“, kao potpora organizaciji njihovih preventivnih pregleda madeža.

Toskanski grad gigantskih tornjeva koje su gradili imućni građani kako bi pokazali "da se ima" San Gimignano - 1 San Gimignano - 2 San Gimignano - 3 +1 San Gimignano - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju